– Dette er deilig. Jeg tror ikke det helt har gått opp for meg ennå. Jeg gikk offensivt i dag, sa 27-åringen til NRK etter å ha blitt nummer tre på søndagens fellesstart i Anterselva.
Tarjei Bø ble nummer to. Begge nordmennene måtte se seg slått av Martin Fourcade.
– Første pallplass, ja. Jeg tenkte på det på slutten. Jeg trodde Erlend skulle grine litt da han kom i mål, spøkte Bø.
Skiskyting
Norsk spurtduell i VM: Sølv til Tandrevold og bronse til Eckhoff
21/02/2021 PÅ 12:18
Fourcade tok føringen på førsterunden, tett fulgt av Johannes Thingnes Bø. Den formsterke nordmannen pådro seg imidlertid to bom på første skyting, noe som gjorde at han havnet i bakleksa. Løpere som Fourcade og Emil Hegle Svendsen slo derimot til med fullt hus.
Svendsen gikk ut i tet etter fullt hus også på annen skyting, men trønderen sviktet med tre bom på de to siste skytingene. Da tok Fourcade kommandoen.
Fourcade bommet en gang på siste skyting, men også rivalene bommet – inkludert de norske. Franskmannen kunne til slutt kontrollere inn til seier, 2,8 sekunder foran Tarjei Bø og 5,1 foran Bjøntegaard.
Dermed fikk Fourcade en viktig seier før OL. Han og Johannes Thingnes Bø er de to største favorittene før vinterlekene i Sør-Korea neste måned. Sistnevnte måtte nøye seg med sjetteplass etter totalt fem bom.
(©NTB/Eurosport)
Skiskyting
Norsk gull på VM-stafetten
20/02/2021 PÅ 12:30
Skiskyting
Knallsterk Tarjei Bø vant fellesstarten i Oberhof
17/01/2021 PÅ 12:35