Eckhoff gikk ut på jaktstarten på åttendeplass, drøye halvminuttet bak lederen, men med en suveren oppvisning på standplass var hun til slutt 26 sekunder foran svenske Hanna Öberg. Ingrid Tandrevold endte som nummer tre, 39,7 sekunder bak med én strafferunde.
Tandrevold gikk drøye fem sekunder ut bak ledende Dorothea Wierer på annenplass. Men den italienske utøveren feilet på første liggende, mens Fossum-jenta banket ned blinkene. Hun fulgte også opp med feilfri skyting på neste liggende og det var dobbelt norsk ut fra siste liggende skyting.
På første stående fortsatte Eckhoff skyteoppvisningen, mens Tandrevold måtte ut i en strafferunde. Det skilte 24,4 sekunder mellom de to. Det ble ikke flere bom på Tandrevold, men hun måtte se Öberg gå forbi seg.
Beijing 2022
Sikter mot OL-gull etter kjempesesong: – Alt har gått som planlagt
I GÅR PÅ 10:42
Marte Olsbu Røiseland var nummer sju etter sprinten, men måtte tåle en runde på første liggende. Hun fikk to bom på neste liggende og fikk ytterligere en på første stående. Med totalt fem bom endte hun på 17.-plass.
Karoline O. Knotten gikk ut på femteplass etter to skytinger, men med tre bom på første stående falt hun tilbake på listene. Hun endte til slutt på 21.-plass.
(©NTB)
Beijing 2022
Smittefrykt i skiskytterleiren – reiser hjem i sponset privatfly
26/01/2022 PÅ 16:04
Beijing 2022
Brødrene Bø får med seg Olsbu Røiseland og Eckhoff på OLs åpningsøvelse
24/01/2022 PÅ 21:03