Det ble nok en spennende duell mellom norske Johannes Thingnes Bø og hjemmehåpet Martin Fourcade på dagens sprint i franske Annecy. Etter et feilfritt og solid løp, stakk nordmannen av med sin tredje strake verdenscupseier– og det på samme sted hvor han tok karrierens aller første verdenscupseier.
– Han er i ferd med å gjøre et nytt fantastisk løp. Den fantastiske sesongåpningen fortsetter, kommenterte Asbjørn Myhre etter at Thingnes Bø skjøt fullt på siste skyting.
– Det er forrykende levert, nok en gang, la ekspertkommentator Martin Eng til.
Skiskyting
Russisk lag strykes: Norge får stafettsølv fra OL i 2014
20/05/2022 KLOKKEN 11:37

– Har vist seg mer menneskelig

Martin Fourcade gikk det han kunne for å ta igjen nordmannen, men var sjanseløs. Franskmannen gikk i mål 21 sekunder bak Thingnes Bø.
– Det er sjelden vi har sett Fourcade så kjørt, han er helt stiv her nå, sa Eng da verdenscuplederen kom i mål.
Etter å ha tapt både i sporet og på standplass til Thignes Bø, viser Fourcade tendenser vi ikke så noe til i fjor.
– Han har vist seg mer menneskelig denne sesongen, påpekte Eng.
Til glede for det franske hjemmepublikummet gjorde Antonin Guigonnat sitt livs løp og sikret tredjeplassen bak landsmannen Fourcade.

– Eldre og mer moden

Under optimale forhold i Frankrike skjøt Thignes Bø feilfritt.
– Han viser at han har blitt eldre og mer moden, fordi han bruker lengre tid på det siste skuddet og setter det. Det er imponerende, mente skiskytterkommentatoren.
Storebror Bø var ikke like heldig i dag, bommet én gang på stående og én på liggende, og endte dermed på 48. plass. I tillegg hektet han i sporet og falt midtveis.

Gjesbakk med karrierebeste

Men det var ikke bare Thignes Bø som sørget for en norsk jubeldag. Fra startnummer 87 kom relativt ukjente Fredrik Gjesbakk som en rakett og fikk ned alle ti blinkene.
– Det er et fantomløp! Han kjemper om pallplass nå, utbrøt Eng etter nordmannens siste skyting.
Dessverre for 25-åringen tikket sekundene litt for fort i løypa, og Gjesbakk endte til slutt på 7. plass hvilket er karrierebeste med god margin. Gjesbakk kunne også klart OL-kravet og topp seks om han ikke hadde falt like før mål.
Lars Helge Birkeland var tredje beste norske gikk inn til en 21. plass. Ole Einar Bjørndalen står over helgens verdenscup for å trene i høyden, mens Henrik L'Abee-Lund har blitt syk. Emil Hegle Svendsen går heller ikke helgens konkurranser.
Skiskyting
IBU utestenger Russland og Hviterussland
02/03/2022 KLOKKEN 08:43
Skiskyting
Jubler over gladnyhet: – Står på dag og natt
01/03/2022 KLOKKEN 12:49