Scanpix

Thingnes Bø tok vinterens 11. seier

Thingnes Bø tok vinterens 11. seier
Av Eurosport

26/01/2019 16:14Oppdatert 26/01/2019 16:43

Johannes Thingnes Bø er ustoppelig. Lørdag tok han sesongens 11. verdenscuptriumf da han utklasset konkurrentene på skiskytterjaktstarten i Antholz.

Yngstebror Bø seiret foran tre franskmenn. Han var 34,8 sekund foran Antonin Guigonnat, som slo Quentin Fillon Maillet i spurtduell. Martin Fourcade måtte nøye seg med fjerdeplassen.

Seieren er stryningens 32. i verdenscupen. Han har vunnet utrolige 11 av 14 renn i vinter. Dermed er han allerede kun én seier unna å tangere Ole Einar Bjørndalens beste sesong i verdenscupen.

Tre bom

Rekorden tilhører Fourcade, som stoppet på 14 seirer i 2016/17. I den superformen Thingnes Bø har for tiden, er det bare spørsmål om tid før han knuser den statistikken.

Han startet lørdagens jaktstart 17,5 sekunder foran Erlend Bjøntegaard etter å ha vunnet fredagens sprint. 25-åringen måtte tåle totalt tre bom i løpet av rennet, men vant likevel suverent. Det ble ett bomskudd på første, annen og fjerde skyting.

Det skilte kun 0,6 sekund mellom Thingnes Bø og Guigonnat etter at de hadde vært innom standplass for annen gang, men franskmannen falt ut av seierskampen da han måtte i strafferunden etter tredje skyting. Derfra og ut hadde Thingnes Bø full kontroll.

Birkeland på tiende

Lars Helge Birkeland ble nest beste nordmann på 10.-plass. Han hadde tre bomskudd i løpet av jaktstarten.

– Jeg er litt misfornøyd med bare 17 treff, men i sporet føltes det som årsbeste. Så det er jeg veldig fornøyd med, sa Birkeland til NTB.

Deretter fulgte storebror Tarjei Bø på 15.-plass (fire bom), mens Bjøntegaard ble nummer 17 (seks).

Henrik L'Abée-Lund (fire) og Vetle Sjåstad Christiansen (tre) endte på henholdsvis 22.- og 29.-plass i Antholz.

(©NTB)

0
0