Umulige Fourcade har vært på pallen i samtlige individuelle verdenscuprenn han har gått denne vinteren. Sist 29-åringen ikke var inne blant de tre beste, var på jaktstarten i finske Kontiolahti på tampen av forrige sesong.
Lørdag startet franskmannen 33 sekunder foran nærmeste konkurrent etter torsdagens strålende sprint, og Fourcade var aldri i nærheten av gi fra seg det forspranget.
Verdens beste mannlige skiskytter måtte riktignok tåle en strafferunde på siste skyting, men i mål hadde han likevel 47,9 sekunder til nærmeste konkurrent.
Skiskyting
Russisk lag strykes: Norge får stafettsølv fra OL i 2014
20/05/2022 KLOKKEN 11:37
Kampen om annenplassen ble en duell mellom Johannes Thingnes Bø og italienske Lukas Hofer. Den gikk nordmannen seirende ut av etter en strålende serie på siste stående.
– Jeg hadde kanskje de beste skiene for sesongen i dag. 19 treff på standplass er også solid, oppsummerte Thingnes Bø til NRK.

Christiansen imponerte

Thingnes Bø gikk seg dermed kraftig opp fra den skuffende 14.-plassen på torsdagens sprint. Som så mange ganger tidligere i vinter var det Fourcade og stryningen som toppet resultatlista til slutt.
Vetle Sjåstad Christiansen gikk seg også kraftig opp på jaktstarten i Tjumen. Geilo-gutten innledet med tre fulle hus, men måtte tåle en strafferunde på siste stående. 26.-plassen ut fra start ble likevel til en sterk tiendeplass i mål.
Henrik L'Abée-Lund klarte ikke helt å følge opp den sterke innsatsen på hjemmebane i Holmenkollen sist helg, men gikk inn til 12.-plass. Dermed klatret han 13 plasser til tross for tre strafferunder underveis.

Tungt for Bjørndalen

Lars Helge Birkeland ble fjerde beste norske løper. Birkenes-gutten er kjent som en meget stødig skytter og sløste heller ikke med ammunisjonen lørdag. Fire fulle hus ga 13.-plass til slutt.
Erlend Bjøntegaard endte tre plasser lenger ned på resultatlista.
Ole Einar Bjørndalen gikk i mål til 32.-plass i det som kan ha vært skiskytterkongens aller siste verdenscuprenn. Veteranen var slått med drøyt fire minutter av Fourcade etter å ha skutt på seg to strafferunder underveis.
(©NTB)
Skiskyting
IBU utestenger Russland og Hviterussland
02/03/2022 KLOKKEN 08:43
Skiskyting
Jubler over gladnyhet: – Står på dag og natt
01/03/2022 KLOKKEN 12:49