Tarjei Bø vant sprinten i Östersund etter en helt vanvittig avslutning, der Fourcade til slutt måtte se seg slått av nordmannen med 0,7 sekunder.
Se Fourcades reaksjon når han innser han er slått i videoen. Saken fortsetter under.
Skiskyting
Russisk lag strykes: Norge får stafettsølv fra OL i 2014
20/05/2022 KLOKKEN 11:37
Dermed tok Bø sin første verdenscupseier siden 2013. Bø har slitt mye med skader og sykdom de siste sesongene, men på sprinten i Östersund klaffet endelig alt.
Med en bom og vanvittig fart i sportet slo han samtlige.
Til Eurosport måtte Fourcade bare innse at det ble stang ut denne gangen.
– For oss franskmenn er det et mareritt, for nordmenn er det en drøm. Det var et fantastisk renn av Tarjei, sier Fourcade til Eurosport.
– Det er min nye favorittsetning, sier Tarjei Bø til Eurosport.
Slik beskriver han den helt urolige innspurten mot franskmannens tid.
– Det er så tøft mentalt, for du er så stiv. Du ser svart og hater litt, og lurer egentlig litt på hvorfor driver du på med dette og har lyst til å gi opp. Men så fighter du videre. Han tok innpå litt, og de siste 500 meterne husker jeg ikke mye av, sier Bø.

– Så du får en tåre i øynene

Eurosports skiskytterekspert, Morten Hegle Svendsen, ble rørt av å se Bø gå til topps for første gang på over fire år.
– Du får nesten en tåre i øynene når du tenker på det Tarjei har vært gjenomm de siste årene, og du ser han her i dag, sier Hegle Svenden.
– Det har vært mange tøffe stunder og slag i trynet. Og mange konkurranser der jeg har stått og sett på sidelninja og sett andre juble. Jeg føler meg som en god skiskytter, men de siste årene har jeg ikke vært det. Det er deilig å endelig få vise at jeg er det, sier Bø til Eurosport.
Fourcade selv var tross andreplassen fornøyd med eget løp.
– Det er bra, det er ikke perfekt, men det er bra. Den ene feil i dag koster meg seieren. Jeg skal prøve å bli bedre, sier Fourcade.
Også Emil Hegle Svendsen hadde grunn til å være fornøyd etter sprinten. Han gikk inn til fjerdeplass, 13,3 sekunder bak sin norske lagkamerat.
Skiskyting
IBU utestenger Russland og Hviterussland
02/03/2022 KLOKKEN 08:43
Skiskyting
Jubler over gladnyhet: – Står på dag og natt
01/03/2022 KLOKKEN 12:49