Selv om det ikke ble norsk seier på torsdagens sprint i Frankrike, leverte de norske utøverne en solid laginnsats i Le Grand Bornand.
Det ble rødt, hvitt og blått på fire av de seks øverste plassene. Best av de norske var Tarjei Bø, som knep andreplassen etter feilfri skyting. Han gikk inn 9,4 sekunder bak vinneren, tyske Benedikt Doll.
– Det er veldig deilig, jeg er godt fornøyd med det. Jeg har veldig lyst på en seier, for jeg gjør mye bra, men det er alltid én i veien, sa storebror Bø til NRK.
Skiskyting
Tre på rad for Fillon Maillet – viste fryktinngytende form før OL
16/01/2022 PÅ 14:27
Franske Quentin Fillon Maillet sørget for en viss jubel blant hjemmepublikumet da han gikk inn til tredjeplass, 11,3 sekunder bak den tyske vinneren.
Verdenscupleder Johannes Thingnes Bø fikk en bom både på liggende og stående. Da hjalp det ikke at verdenscuplederen var aldri så rask i sporet. 26-åringen endte til slutt på 4.-plass, 14,8 sekunder bak den tyske vinneren.
– Utrolig skuffende at det skulle ryke på denne måten. Åtte treff er for dårlig, sa Johannes Thingnes Bø til NRK etter løpet.
– Men jeg er bare ett skudd fra å vinne, så jeg kan ikke si det var så håpløst, selv om jeg gjerne skulle ha tatt det, fortsatte han.
Erlend Bjøntegaard var to tideler bak Johannes Thingnes Bø, også han med feilfri skyting, men det endte til slutt med den femteplass for 29-åringen. Han virket ikke skuffet etter løpet.
– Jeg er superfornøyd med det jeg får til, så får resultatet bli hva det blir. Det var det jeg var god for i dag, og det er jeg fornøyd med, sa Bjøntegaard til NRK.
Johannes Dale imponerte med sjetteplass. Med prikkfri skyting gikk 22-åringen inn 26,7 sekunder bak Doll.
(©NTB)

Helland letter på sløret om egen framtid og hva han har lyst til

Skiskyting
Olsbu Røiseland parkerte konkurentene i sitt siste løp for OL
16/01/2022 PÅ 12:18
Skiskyting
Bisarre scener på skiskytterstafetten: – Merkeligste jeg har opplevd
15/01/2022 PÅ 14:42