Norge stilte med Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abée-Lund, Tarjei Bø og Vetle Sjåstad Christiansen i sesongens første herrestafett. Med ujevn skyting og tempo i sporet klarte de ikke å hamle opp med svenskene. Ankermann Christiansen måtte se seg slått med 3,6 sekunder.
Sistnevnte tok sin første pallplass i verdenscupen på lørdagens jaktstart, og fulgte opp med en strålende ankeretappe søndag. Men med Norges sju ekstraskudd mot svenskenes fem, ble det for tøft. Tyskland tok tredjeplassen, og pallen ble lik som etter OL-stafetten i februar.
– Akkurat over mål var jeg lynende forbanna. Jeg hadde så lyst til å ta han svensken, men jeg jaget alt jeg kunne på hver runde, så jeg orket ikke bare, sa Christiansen til NRK etter målgang.
Skiskyting
Norsk spurtduell i VM: Sølv til Tandrevold og bronse til Eckhoff
21/02/2021 PÅ 12:18
– Han er god på slutten, han Samuelsson. Det er ikke bare å hente ham selv om han er svensk.
Norges største stjerne, Johannes Thingnes Bø, valgte å stå over stafetten for å spare krefter.

Varierende styrker

Birkeland la seg raskt i tet og skjøt fullt hus på liggende, men tapte i sporet inn mot andre skyting. På standplass var han igjen rask og god med null bom, og han la seg bare sekunder bak sveitsiske Benjamin Weger.
Derimot gikk det igjen sakte i sporet. Birkenes-løperen sendte ut L'Abée-Lund som tredjemann, halvminuttet bak Sveits.
– Det var hardt og brutalt. Jeg er godt fornøyd med skytinga, sa Birkeland til NRK.
32-åringen tok innpå teten og nøyde seg med ett ekstraskudd på liggende skyting. Italienske Lukas Hofer tok over ledelsen og gjorde en knallgod etappe.

Mange ekstraskudd

L'Abée-Lund måtte virkelig kjempe etter tre bom på stående, men satte alle ekstraskuddene og unngikk strafferunde.
Han sendte Bø ut på 8.-plass, 26 sekunder bak Italia.
– Det er ikke bra. Jeg gikk rolig på ski de to første rundene for å ha gode bein på stå, men allikevel så får jeg det ikke til. Det blir litt store bevegelser inn i blinken, sa L'Abée-Lund.
Bø gikk styggfort og skjøt fullt hus på liggende, men måtte bruke to ekstraskudd på stående skyting.

Holdt stand

Svenske Torstein Stenersen gikk en strålende etappe og sendte ut sterke Sebastian Samuelsson på sisteetappe, likt med italienerne.
Snaue 16 sekunder bak startet Christiansen for Norge. Han tapte terreng til Sverige med ett ekstraskudd på liggende skyting, men vinket farvel til italieneren.
Samuelsson bommet to ganger på siste skyting, men traff begge ekstraskuddene. Det gjorde at Christiansen kunne ta innpå og med fem rett ned, gikk han ut 4,7 sekunder bak svensken.
Samuelsson holdt stand, og gikk i mål foran Christiansen, som havnet på pallen for andre dag på rad.
(©NTB)
Skiskyting
Norsk gull på VM-stafetten
20/02/2021 PÅ 12:30
Skiskyting
Knallsterk Tarjei Bø vant fellesstarten i Oberhof
17/01/2021 PÅ 12:35