Ole Einar Bjørndalen var lagkamerat og konkurrent til avdøde Halvard Hanevold i hele sin karriere. Han hyller kompisen.
– Halvard var grunnpilaren i vårt team over så mange år. Fantastisk person og utøver med et stort hjerte og alltid godt humør. Hvil i fred, skriver han på sin instagramkonto.
Skiskyting
Skiskytterkvinnene imponerte i Finland: – Helt vanvittig
I GÅR KLOKKEN 14:04
Ole Einar Bjørndalen er den mestvinnende norske skiskytteren. Etter at han la opp har han jobbet for TV 2. Hanevold var på sin side NRKs ekspertkommentator.
Johannes Thingnes Bø, som forrige sesong var verdens desidert beste skiskytter, skriver følgende i sosiale medier under bildet av Hanevold med sitt siste OL-gull:
– Et forbilde og en pioner i norsk skiskytings historie. Kvil i fred, Halvard. Varme tanker til familie og venner.

Russiske sportsnyheter

Skiskyting er svært populært i Russland, og det bidrar til at dødsfallet var ble en stor sak tirsdag, skriver VG.
– Han var en legende. Han var et idol for mange barn og unge, ikke bare i Norge, men i hele Europa, og selvfølgelig i Russland, skriver den profilerte journalisten Nikolaj Mysin i avisen Sovjetskij Sport, som hadde Hanevold som hovedoppslag tirsdag kveld.
– Farvel, Halvard. Takk for alt. Vi kommer til å huske deg, skriver Mysin.
OL-vinneren døde tirsdag i sin bolig i Asker. Han ble 49 år gammel. Hanevold etterlater seg kone og to barn.

Fourcade hyller

Svenske Magdalena Forsberg og russiske Anton Sjipulin har også uttrykt sorg over nyheten. I tillegg har reaksjonene rent inn fra norske profiler som Liv Grete Skjelbreid, Emil Hegle Svendsen og Egil Gjelland. Også idrettsminister Trine Skei Grande hyllet den avdøde norske skiskytterstjernen.
Franske Martin Fourcade delte sin sorg i et Instagram -innlegg.
– Han var den første skiskytterstjernen jeg la merke til da jeg var på mitt første verdenscuprenn. Han smilte alltid og sluttet aldri å oppdage nye ting. En utrolig utøver med et briljant hode. Alle mine tanker går til Sandra og familien, skriver Fourcade.

Meritert

Hanevold ble en av de mest kjente og meriterte skiskyttere, etter at han startet med skiskyting som 15-åring. Han kom med på landslaget i 1992 og vant i alt 22 internasjonale medaljer før han la opp i 2010.
Bare Ole Einar Bjørndalen har flere medaljer, ifølge Wikipedia.
Av medaljene kom seks fra OL, tre av disse var gull. I Nagano i 1998 vant han 20 kilometeren. I tillegg har han stafettgull i stafett fra 2002 og 2010. Han tok også fem VM-gull, sju sølv og fire bronser før han la opp som skiskytter i 2010.
De siste årene var Hanevold også ekspertkommentator for NRK under sendingene fra skiskyting.
Skiskyting
Norge med klar stafettseier i Kontiolahti: – En taktisk genistrek
I GÅR KLOKKEN 11:25
Skiskyting
Tandrevold ristet av seg nervøsiteten: – Det var «pain» fra jeg våknet til jeg startet
30/11/2022 KLOKKEN 13:35