Franske Fourcade tok 14. verdenscupseirer forrige sesong. Så mange har ingen annen mannlig skiskytter klart i løpet av én vinter. Svenske Magdalena Forsberg klarte det samme på kvinnesiden i sin storhetstid.
Fourcade vant også verdenscupen sammenlagt for sjette gang på rad og har dermed utlignet Ole Einar Bjørndalens merittliste på det punktet. Torsdag måtte imidlertid franskmannen nøye seg med tredjeplass på normaldistansen i Östersund etter å ha skutt på seg to tilleggsminutter på siste stående.
Etter rennet forklarte de siste sesongens fremste skiskytterprofil bommene med at han ble for opptatt av resultatet og mistet fokus på arbeidsoppgavene.
Skiskyting
Norsk spurtduell i VM: Sølv til Tandrevold og bronse til Eckhoff
21/02/2021 PÅ 12:18

Svir

Opp til Johannes Thingnes Bø hadde Fourcade til slutt to minutter og 15 sekunder. Den norske seierherrens lagkamerater tror opplevelsen på normaldistansen svir for den sterke franskmannen.
– Selvfølgelig svir det. Han blir direkte knust. Det er veldig deilig å ha en lagkamerat som satte han på plass i første forsøk, smilte storebror Tarjei Bø til NTB etter torsdagens renn.
Emil Hegle Svendsen var inne på det samme, men tror samtidig at Fourcade raskt kan komme til å slå tilbake.
– Dette håper jeg svir litt, og så får vi bare fortsette å prøve å klå han. Jeg tror samtidig Fourcade fortsatt er helt der oppe, så han blir ikke lett å slå, sa trønderen til NTB.
Fourcade selv innrømmet at han fryktet Johannes Thingnes Bø før rennet.
– Jeg visste Johannes kom til å bli vanskelig å slå i dag, selv om jeg skjøt fullt. Han er i øyeblikket en av de aller beste, og det viste han på Sjusjøen også, sa franskmannen.

Nye dueller

Under den nasjon skiskytteråpningen på Sjusjøen sist helg vant Fourcade sprinten, og hadde Thingnes Bø to plasser bak seg på resultatlista. På fellesstarten ble de to nummer to og tre, med Thingnes Bø som den beste. Erlend Bjøntegaard gikk helt til topps.
Torsdagens suverene vinner er forberedt på at Fourcade blir en lei nøtt å knekke også i fortsettelsen.
– Martin var på pallen nærmest hvert renn i fjor, og jeg må klare det samme i vinter for å holde han bak meg, smilte Thingnes Bø.
Lørdag fortsetter verdenscuphelgen i Östersund med sprint for herrene. Da er det duket for ny duell mellom Thingnes Bø og Fourcade.
(©NTB)
Skiskyting
Norsk gull på VM-stafetten
20/02/2021 PÅ 12:30
Skiskyting
Knallsterk Tarjei Bø vant fellesstarten i Oberhof
17/01/2021 PÅ 12:35