Tarjei Bø skjøt to fulle hus i Anterselva, men i sporet var det en russer og to franskmenn som var raskere. Loginov sikret VM-gullet på sprinten foran Quentin Fillon Maillet og Martin Fourcade. Tarjei Bø ble nummer fire, mens lillebror Johannes Thingnes Bø tok femteplassen.
Den russiske VM-vinneren er tidligere tatt for doping. I et intervju med NRK etter løpet sa Tarjei Bø følgende:
Skiskyting
Norsk spurtduell i VM: Sølv til Tandrevold og bronse til Eckhoff
21/02/2021 PÅ 12:18
– Han fortjener ikke å være her.
Bø synes det var tøft å bli skjøvet ned fra pallen av en tidligere dopingtatt utøver, og han var langt fra den eneste som uttalte seg kritisk om Loginov.

Åpnet hardt

Thingnes Bø åpnet voldsomt hardt på den 10 kilometer lange sprinten, og NRKs kommentatorer var litt bekymret for om det skulle holde helt inn. Det gjorde det heller ikke.
– Det er kjedelig, men jeg gikk med det jeg hadde. Jeg går alltid ut i hundre og håper at det skal gå, sa Thingnes Bø til NRK.
På første, liggende skyting ble det én bom på 26-åringen. Dermed var han noen sekunder bak blant andre Loginov, Fourcade og storebror Tarjei Bø ut fra standplass.

Fullt hus på andre skyting

På andre, stående skyting gikk de fem blinkene ned på bare få sekunder, og dermed luktet det medalje av Thingnes Bø. Noen startnummer bak han var det imidlertid en russer, to franskmenn og en storebror som både skjøt godt og gikk fort i løypa.
Maillet bommet én gang, som Thingnes Bø, men leverte virkelig i sporet. Bare Loginov klarte å matche franskmannen, og de franske skiskytterne kunne til slutt juble for både sølv og bronse.

Ville ikke snakke

Bronsevinner Fourcade ønsket ikke å kommentere russerens VM-gull, og VM-vinneren selv gikk forbi alt av internasjonal presse rett etter løpet.
– Han skjønner vel at det ikke er gratulasjoner han skal få, men heller litt tøffere spørsmål, sa Tarjei Bø om russerens flukt fra pressen.
Johannes Dale gikk inn til 23.-plass i Anterselva, mens Vetle Sjåstad Christiansen ble nummer 33 og Erlend Bjøntegaard nummer 35. Det betyr at alle de norske får gå jaktstart.
(©NTB)

Her får rally-verden hjertet i halsen – flere dramatiske krasj på få uker

Skiskyting
Norsk gull på VM-stafetten
20/02/2021 PÅ 12:30
Skiskyting
Knallsterk Tarjei Bø vant fellesstarten i Oberhof
17/01/2021 PÅ 12:35