Populære sporter
All sport
Vis alt

Tyskland protesterte på Italia-bronse: – Det er dårlig for sporten!

Publisert 20/02/2018 klokken 15:52 GMT+1

Tyskerne mener Italia brøt reglene i spurten om bronsemedaljene på mixedstafetten.

Protest

Foto: Eurosport

PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no): Det ble svært dramatisk på dagens mixed-stafett i skiskyting, der Frankrike vant foran Norge. Det var imidlertid kampen om tredjeplassen som ble det aller største dramaet.
Italia slo Tyskland på oppløpet, men tyskerne valgte umiddelbart å protestere. De mente italienske Dominik Windisch hadde gjort et ulovlig sporskifte i spurten.
Se episoden her (saken fortsetter):
Etter en kort vurdering forkastet juryen protesten, dermed ble det bronse på Italia. Den norske landslagstreneren Egil Kristiansen var trenerrepresentant i juryen.
– Det er en vanskelig situasjon som er helt i grenseland av hva som er tillatt. En disk synes vi var for strengt og derfor ble resultatet stående, det var en enstemmig vurdering.. Han (Windisch, red. anm.) skifter korridor akkurat i siste liten, det er ikke så mye mer han skulle venta før det hadde sett annerledes ut, sier Egil Kristianssen til Eurosport.no.
– Tyskerne er sterkt uenig, hva synes du om det?
– Ja, de vil jo være uenige, det er jo ikke så rart.
Det var Arnd Peiffer som spurtet mot italieneren, han er svært oppgitt over at protesten ble kastet.
– Det er feil og dårlig for sporten. Det er klare regler og når de brytes bør det være konsekvenser. Det blir det ikke her og da tror jeg utøvere vil fortsette å gjøre slikt i fremtiden, sier Peiffer til Eurosport.no.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame