PYEONGCHANG (Eurosport.no):
Da Eurosport.no spurte Johannes Thinges Bø hvem som bør gå ankeretappen for de norske herrene etter søndagens fellesstart, var svaret klart:
– Det er nok det samme som det har vært hele sesongen, ut ifra det er det jeg som skal gå den etappen, svarte Thingnes Bø.
PyeongChang
Skiskyttere boikotter verdenscup i Russland
24/02/2018 PÅ 12:22

Åpner for ankermann Hegle Svendsen

Etter å ha gått inn til sølv på mixed stafett med Emil Hegle Svendsen var svaret et annet da han fikk spørsmålet.
– Det var en god opplevelse i dag, både Emil og jeg gjorde to gode etapper og da ser vi at den varianten fungerer på en stafett, så får vi se om vi bytter på den eller hva nå enn vi bestemmer oss for.
– Har du endret mening?
– Jeg har nok ikke endret mening, men Emil har kommet som en rakett i mesterskapet og hatt en stigende form så han har gått flere gode ankeretapper og har erfaringen. Når han er i superform er han råsterk.
  • Les også: externalTyskland protesterte på Italia-bronse: – Det er dårlig for sporten!https://www.eurosport.no/skiskyting/pyeongchang/2018/tyskland-protesterte-pa-italia-bronse_sto6638693/story.shtmlNone

Tror han kan ta Fourcade

Etter at Marte Olsbu og Tiril Eckhoff hadde gått sine etappet lå Norge 1.23 bak teten, men etter en monsteretappe av Thingnes Bø sikret en taktisk Emil Hegle Svendsen sølvet for Norge. Nå håper han på å få gjøre det samme på herrestafetten.
– Hvis jeg får den tar jeg den. Jeg er såpass offensiv nå at jeg kan gjøre det nå. Det handler om å utnytte det sterkeste kortet vi har som er Johannes. Han gå fort og ta inn mye tid på både en tredjeetappe og på en fjerdeetappe. Vi får se hva vi ender opp med, sier Hegle Svendsen.
– Etter alt å dømme må den som går siste etappe møte Fourcade, hva tenker du om det?
– Jeg får satse på at Fourcade bommer litt da, men av det vi så i dag virker det lite sannsynlig. Men jeg vet at om jeg kommer på en sisterunde med Fourcade så skal jeg ha gode muligheter til å ta han.
(Artikkelen fortsetter etter videoen!)

Franskmannen tviler på Hegle Svendsen

Franskmannen, som gikk inn til mesterskapets tredje og sitt femte OL-gull tirsdag, tvilder derimot på at Norge vil velge Hegle Svendsen på siste etappe.
– I år har Johannes vært sterkere enn Emil, selv om Emil har gått bra i OL. Jeg er ikke sikker, men jeg tror Johannes blir den vanskeligste å gå mot. Det har jeg tenkt på hele OL og jeg håper vi kan få den kampen.
Fourcade er klar på at Norge er favoritt mot stafetten og tror ikke de vil ha det samme behovet for å ha en sterk tredjeetappe der de må ta igjen mye tid på motstanderne, som de måtte gjøre på mixed stafetten.
– I dag hadde de den perfekte taktikken i og med at Johannes gikk en så god etappe. Men det blir annerledes på herrestafetten, der er Norge favoritter i og med at de har Tarjei og mest sannsynlig Erlend på de første etappene. Jeg tror ikke Johannes vil trenge å ta igjen tid på en tredjeetappe, derfor tror jeg de vil gå for han på fjerdeetappen.
PyeongChang
Fourcade med Klæbo-avsløring: – Det er en stor ære
24/02/2018 PÅ 03:59
PyeongChang
Ekspertens dom: – Det virket som han kanskje gruet seg litt
23/02/2018 PÅ 13:22