– Svakheten er at når Fourcade blir presset tidlig i løpet, og han ikke kan ta kontroll og styre, så blir han stresset fordi det er en ny situasjon. Da føler han seg ikke uovervinnelig lengre, fordi det er han som nå må angripe.
Slik forklarer Eurosports skiskytterekspert Martin Eng Martin Fourcades største svakhet denne sesongen. En svakhet Johannes Thingnes Bø har klart å utnytte til det fulle. Lørdag gikk han inn til sin fjerde strake seier i verdenscupen i franske Annecy, over minuttet foran franskmannen som tok 14 verdenscupseiere forrige sesong.
PyeongChang
Skiskyttere boikotter verdenscup i Russland
24/02/2018 KLOKKEN 12:22

Setter press fra start

Grepet Thingnes Bø gjør er at han velger å starte tidlig i åpningsdistansen sprint. På denne måten får han lagt et press på Fourcade, mener Eng.
– Johannes vet at han kan kline til og åpne hardt. Det er en av fordelene hans at han kan gjøre det. Og når Fourcade da går ut etter første liggende og har skutt fullt, forventer han å ligge foran, det har han alltid gjort før. Også ser han at han er 15 sekunder bak Johannes etter 3,3 kilometer så tenker han: oi, nå må jeg få opp farten, sier Eng.

Fourcade: – Jeg må ta ferie

På denne måten får Thingnes Bø franskmannen til å bruke litt mer krefter på den andre runden enn det han har gjort tidligere. I tillegg mener han Fourcade trives dårlig når han har presset på seg under den stående skytingen, da kan det plutselig komme en bom fordi franskmannen ikke er vant med å presset på seg.
– Man kan godt kalle det en genistrek. Disse grepene gjør at Fourcade mister små sekunder hele veien. Fourcade er en løper som liker å følge med underveis i rennet og analyserer hva han må gjøre, når han da analyserer at noe er negativt går han ikke like bra. Men det er viktig å understreke at Fourcade ikke er på sitt råeste nå, så han vil nok kunne utligne noe av dette etter hvert, påpeker Eng.
– Jeg må ta juleferie og gjøre jobbe for å utfordre han til OL. Han er simpelthen for sterk. Jeg er ikke sint, eller lei meg, men det er klart jeg vil være raskere, kommenterte Fourcade etter gårsdagens renn.
PyeongChang
Fourcade med Klæbo-avsløring: – Det er en stor ære
24/02/2018 KLOKKEN 03:59
PyeongChang
Ekspertens dom: – Det virket som han kanskje gruet seg litt
23/02/2018 KLOKKEN 13:22