Det ble en ny norsk jubeldag på mennenes sprint i italienske Antholz. Som så mange ganger denne sesongen ble det en duell Johannes Thingnes Bø og Martin Fourcade.
Under vanskelige forhold på standplass ble det èn runde på nordmannen, mens franskmannen var feilfri og fikk ned alle ti blinkene. Thingnes Bø gikk likevel svært fort ute i sporet og Fourcade kunne ikke hamle opp med nordmannen.
PyeongChang
Skiskyttere boikotter verdenscup i Russland
24/02/2018 PÅ 12:22

– Det er utklassing

Et vanvittig imponerende løp av Thingnes Bø sikret ham seieren tolv sekunder foran franskmannen, mens tyske Arnd Peiffer ble nummer tre. Dette var nordmannens syvende verdenscupseier denne sesongen. Thingnes Bø var 36 sekunder raskere i sporet enn rivalen.
– Jeg må ha hatt knallgode ski. Det er ikke noe snakk om noe annet. Det følte jeg at jeg hadde. Når du har det kan du spare på krefter. De som jeg likte best i dag var den siste runden. At det var såpass punch i den som det var. Det lover veldig godt, sier Bø til Eurosport.no.
– Det er et klasseløp. Han har virkelig gått et fantomløp. Det er utklassing, sa Eurosports ekspertkommentator Martin Eng.
Spesielt imponerende er det med tanke på at nordmannen måtte ut i en strafferunde. Eurosports ekspert mener dette er et varsel til Fourcade, 21 dager før OL.
– Det er et skikkelig skremmeskudd før OL. Han legger listen veldig høyt, fortalte Morten Hegle Svendsen.
Saken fortsetter under bildet:

Birkeland imponerte

Men det var ikke bare Thingnes Bø som leverte resultater på sprinten. Lars Helge Birkeland skjøt to flotte og feilfrie serier. Det holdt til en fin 6. plass.
– En utrolig pen serie. Virker som han har stålkontroll. Han gjør som på stafetten i Ruhpolding og bare banker på, sa Morten Hegle Svendsen.
Tarjei Bø kom på 22. plass, mens Emil Hegle Svendsen kom på en 32. plass. Erlend Bjøntegård ble nummer 36, mens Henrik L'Abee-Lund ble nummer 38.
PyeongChang
Fourcade med Klæbo-avsløring: – Det er en stor ære
24/02/2018 PÅ 03:59
PyeongChang
Ekspertens dom: – Det virket som han kanskje gruet seg litt
23/02/2018 PÅ 13:22