Populære sporter
All sport
Vis alt

Tar på seg skylden for OL-bommene: – Kan hende jeg har presset dem for hardt

Marte Nyløkken Helseth

Publisert 14/02/2018 klokken 17:11 GMT+1

Skytetrener Siegfried Mazet tar støyten for den norske innsatset på standplass så langt i OL. Franskmannen tror han har lagt for stort press på utøverne.

mazet

Foto: Scanpix

PYEONGCHANG (Eurosport.no): De gode resultatene i OL har latt vente på seg for Johannes Thingnes Bø og resten av skiskytter-herrene i PyoengChang.
Ti bom på i alt seks serier er langt unna det 24-åringen har levert tidligere i sesongen. Nå tar han grep foran torsdagens normaldistanse.

– Må følge mer med på vinden

– Om det skal være noe så er det å følge mer med på vinden underveis i serien, sier Thingnes Bø til Eurosport.no før han fortsetter:
– Vinden er varierende og det går fort fra tre til syv knepp og da bommer man ned til høyre i blinken. De bommene jeg har hatt så langt er på høyre side av blinken så her må jeg jobbe meg inn mot venstre.
Saken fortsetter under videoen
Skytetrener Siegfried Mazet fortalte under onsdagens pressetreff med løperne som er klare for normaldistansen at han tror han har fyrt løperne for mye opp før mesterskapet.
– Før den første konkurransen sa jeg ifra til guttene at vi måtte gi gass og slippe bremsen. Det er OL og det er stort. Ingen kan vinne gull når man bremser. Det kan hende jeg har presset dem for hardt i og med at forholdene er så tøffe som de er. Men det var mulig å skyte uten feil, men vi har blitt litt for passive, sier Mazet til Eurosport.no.

For mye nerver

Han forteller at laget har brukt mye tid på å se hvordan de skal bli bedre på standplass i de neste konkurransene. Konklusjonen de har kommet frem til før normaldistansen er relativt enkel i teorien.
– Vi må bli mer klare på hva som fungerer og ikke, nesten som matamatikere. Det er ingen høyere makter som bestemmer hvordan vi skyter. Vi må tenke at om det kommer litt vind, så vet vi akkurat hvordan vi skal løse det. Kommer den fra vanstre må vi skur litt, er det stille må man bare holde. Vi vet hva som skal gjøres i de ulike forholdene, men vi må stole på at det fungerer.
Til tross for at Thingnes Bø og resten av skiskytterne stod tilsynelatende avslappet på onsdagens pressetreff, mener Mazet at nervene påvirker prestasjonene på stadplass.
– Vi har snakket mye om hvordan vi skal håndtere situasjonen på standplass for hele konteksten med å være i OL påvirker oss. Selv om vi sier at vi er avslappet, så er vi ikke det. Det er et press som, selv om det er lite, påvirker det oss. Vi hadde marginene med oss i desember og januar, men den sikkerhetsmarginen har vi ikke lengre, forklarer han.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame