PYEONGCHANG (Eurosport.no): De gode resultatene i OL har latt vente på seg for Johannes Thingnes Bø og resten av skiskytter-herrene i PyoengChang.
Ti bom på i alt seks serier er langt unna det 24-åringen har levert tidligere i sesongen. Nå tar han grep foran torsdagens normaldistanse.
PyeongChang
Skiskyttere boikotter verdenscup i Russland
24/02/2018 PÅ 12:22

– Må følge mer med på vinden

– Om det skal være noe så er det å følge mer med på vinden underveis i serien, sier Thingnes Bø til Eurosport.no før han fortsetter:
– Vinden er varierende og det går fort fra tre til syv knepp og da bommer man ned til høyre i blinken. De bommene jeg har hatt så langt er på høyre side av blinken så her må jeg jobbe meg inn mot venstre.
Saken fortsetter under videoen
Skytetrener Siegfried Mazet fortalte under onsdagens pressetreff med løperne som er klare for normaldistansen at han tror han har fyrt løperne for mye opp før mesterskapet.
– Før den første konkurransen sa jeg ifra til guttene at vi måtte gi gass og slippe bremsen. Det er OL og det er stort. Ingen kan vinne gull når man bremser. Det kan hende jeg har presset dem for hardt i og med at forholdene er så tøffe som de er. Men det var mulig å skyte uten feil, men vi har blitt litt for passive, sier Mazet til Eurosport.no.

For mye nerver

Han forteller at laget har brukt mye tid på å se hvordan de skal bli bedre på standplass i de neste konkurransene. Konklusjonen de har kommet frem til før normaldistansen er relativt enkel i teorien.
– Vi må bli mer klare på hva som fungerer og ikke, nesten som matamatikere. Det er ingen høyere makter som bestemmer hvordan vi skyter. Vi må tenke at om det kommer litt vind, så vet vi akkurat hvordan vi skal løse det. Kommer den fra vanstre må vi skur litt, er det stille må man bare holde. Vi vet hva som skal gjøres i de ulike forholdene, men vi må stole på at det fungerer.
Til tross for at Thingnes Bø og resten av skiskytterne stod tilsynelatende avslappet på onsdagens pressetreff, mener Mazet at nervene påvirker prestasjonene på stadplass.
– Vi har snakket mye om hvordan vi skal håndtere situasjonen på standplass for hele konteksten med å være i OL påvirker oss. Selv om vi sier at vi er avslappet, så er vi ikke det. Det er et press som, selv om det er lite, påvirker det oss. Vi hadde marginene med oss i desember og januar, men den sikkerhetsmarginen har vi ikke lengre, forklarer han.
PyeongChang
Fourcade med Klæbo-avsløring: – Det er en stor ære
24/02/2018 PÅ 03:59
PyeongChang
Ekspertens dom: – Det virket som han kanskje gruet seg litt
23/02/2018 PÅ 13:22