Også Tiril Eckhoff, Marte Olsbu og Synnøve Solemdal skal gå 7,5-kilometeren lørdag 10. februar. Dermed trakk Hilde Fenne det korteste strået og blir reserve til rennet.

– Har alle forutsetninger

PyeongChang
Skiskyttere boikotter verdenscup i Russland
24/02/2018 PÅ 12:22
– Hun har gode resultater å vise til og får plassen helt fortjent. Hun er det største skiskyttertalentet vi har på damesiden i Norge, med gode ferdigheter både på skyting og fysisk, sier Eurosport-ekspert Martin Eng.
I Hochfilzen i desember ble hun nummer fem på sprinten i verdenscupen.
– Ingrid er den som har det tredje beste sprintresultatet å vise til denne sesongen. Men selv om hun har en topp fem-plassering å vise til, så er nok ikke det realistisk i OL, påpeker Eng.

Gyllen erfaring

Selv om talentet ikke kan regne med å kjempe om topplasseringer, påpeker Eurosport-eksperten hvor stor innvirkning en OL-deltakelse vil ha på hennes sportlige utvikling.
– Å få denne erfaringen og mesterskapslæringen er utrolig viktig. Hun kommer til å bruke denne erfaringen som motivasjon inn mot mesterskap videre. Hun er kanskje gullkandidat allerede i neste OL, og vil dra nytte at denne erfaringen allerede i VM neste år, sier Eng.
Han mener Tandrevold må være strålende fornøyd dersom hun kommer topp 15 i OL.

Tiril som gullhåp

Han sier dette om Norges sjanser på OL-sprinten for kvinner:
– Tiril vant verdenscupsprinten i Antholz der alle de beste var med. Hun har det som skal til for å ta gull i OL. For hennes del går mye på det mentale, sier Håkon Eng.
Sprinten er første OL-øvelse for skiskytterne. De 60 beste får gå jaktstarten to dager senere.
(Eurosport/©NTB)
PyeongChang
Fourcade med Klæbo-avsløring: – Det er en stor ære
24/02/2018 PÅ 03:59
PyeongChang
Ekspertens dom: – Det virket som han kanskje gruet seg litt
23/02/2018 PÅ 13:22