Populære sporter
All sport
Vis alt

Tandrevold får gå OL-sprinten: – Vårt største talent

Jacob Sundblom Nygaard

Oppdatert 29/01/2018 klokken 17:03 GMT+1

Ingrid Landmark Tandrevold (21) har fått beskjed om at hun er én av fire som skal gå OL-sprinten. Eurosport-ekspert Martin Eng mener det er rett og rimelig.

Ingrid Tandrevold

Foto: Scanpix

Også Tiril Eckhoff, Marte Olsbu og Synnøve Solemdal skal gå 7,5-kilometeren lørdag 10. februar. Dermed trakk Hilde Fenne det korteste strået og blir reserve til rennet.

– Har alle forutsetninger

– Hun har gode resultater å vise til og får plassen helt fortjent. Hun er det største skiskyttertalentet vi har på damesiden i Norge, med gode ferdigheter både på skyting og fysisk, sier Eurosport-ekspert Martin Eng.
I Hochfilzen i desember ble hun nummer fem på sprinten i verdenscupen.
– Ingrid er den som har det tredje beste sprintresultatet å vise til denne sesongen. Men selv om hun har en topp fem-plassering å vise til, så er nok ikke det realistisk i OL, påpeker Eng.

Gyllen erfaring

Selv om talentet ikke kan regne med å kjempe om topplasseringer, påpeker Eurosport-eksperten hvor stor innvirkning en OL-deltakelse vil ha på hennes sportlige utvikling.
– Å få denne erfaringen og mesterskapslæringen er utrolig viktig. Hun kommer til å bruke denne erfaringen som motivasjon inn mot mesterskap videre. Hun er kanskje gullkandidat allerede i neste OL, og vil dra nytte at denne erfaringen allerede i VM neste år, sier Eng.
Han mener Tandrevold må være strålende fornøyd dersom hun kommer topp 15 i OL.

Tiril som gullhåp

Han sier dette om Norges sjanser på OL-sprinten for kvinner:
– Tiril vant verdenscupsprinten i Antholz der alle de beste var med. Hun har det som skal til for å ta gull i OL. For hennes del går mye på det mentale, sier Håkon Eng.
Sprinten er første OL-øvelse for skiskytterne. De 60 beste får gå jaktstarten to dager senere.
(Eurosport/©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame