Etter at Marte Olsbu og Tiril Eckhoff hadde gått sine etappet lå Norge 1.23 bak lederne, blant annet etter at man måtte ut i strafferunde. Lite eller ingenting tyder på edelt metall til Norge.
Så leverte både Johannes Thingnes Bø og Emil Hegle Svendsen superetapper slik at Norge bykset oppover resultatlisten. Etter et vanvittig drama på siste skyting endte Norge med sølvmedalje.
– Det så lenge ut som at vi bare kunne glemme medaljene her. Nå er jeg hoppende glad! For et lag vi har, sier Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre i det Norge krysser mållinjen.
PyeongChang
Skiskyttere boikotter verdenscup i Russland
24/02/2018 PÅ 12:22
Frankrike og Martin Fourcade sin fjerdeetappe var det ingenting å gjøre noe med.

– Lå over syregrensa

Thingnes Bø tok altså Norge tilbake inn i medaljekampen med et håpløst utgangspunkt.
– Dette gir en kjempegod følelse. Jeg var nødt til å brenne til. Jeg lå over syregrensa og fikk til en fantastisk bra etappe. Å følge Emil på sisteetappen var ufattelig spennende, for jeg tenkte at vi måtte gå perfekt for å få medalje. Det gjorde vi vel ikke, men klarte det likevel, sier 24-åringen.
Tiril Eckhoff, som slet på standplass og måtte ut i strafferunde, var lettet og glad etter at gutta hadde gått.
– Jeg følte meg som Norges største synder i dag og må bare takke gutta som går fantastisk bra. Den jobben de gjør på de to siste etappene er utrolig, sier Eckhoff.
Se sølvintervjuet her. Saken fortsetter under videoen.

Måtte ut i strafferunde

Marte Olsbu gikk offensivt ut og var blant de første inn til første skyting, men på standplass var det verre. Frodal-jenta måtte bruke to ekstraskudd på hver skyting og havnet langt bak de aller beste. Etter første etappe lå Norge 32 sekunder bak Italia som ledet etter en feilfri etappe.
– Jeg synes det gikk helt OK, men ble litt stresset og fikk ladekluss. Da ble det litt stress, og det er irriterende, sier Olsbu.
Den svake skytingen fortsatte også på andre etappe for Tiril Eckhoff, som gikk fort i sporet. Etter å ha måttet bruke to ekstraskudd på første skyting gikk det enda verre på den andre. Da ville det seg rett og slett ikke for 27-åringen, som bommet fire ganger og måtte ta en strafferunde. Avstanden opp til de beste nasjonene ble dermed lang og brutal før gutta skulle skulle overta stafettpinnen.
– Jeg er skuffet over meg selv. Jeg prøvde å fighte og være skikkelig offensiv, men det hjelper ikke gå fort da jeg bommer tre ganger på stående skyting. Jeg fikk skjelven og det ble dessverre skikkelig dårlig. Jeg må bare beklage, sier en dypt skuffet Tiril Eckhoff.
Se Eckhoffs skytedrama her. Artikkelen fortsetter under videoen.

Superetappe

Johannes Thingnes Bø ble sendt ut på tredjeetappe med 1.23 minutter opp til ledende Tyskland. Gullvinneren fra normaldistansen gikk styggfort til første skyting og plaffet ned fem raske blinker. Stryningen gikk som et uvær i sporet og åt stadig flere sekunder. På den andre skytingen nøyde han seg med ett ekstraskudd og rask skyting. Etter superetappen vekslet Norge på fjerdeplass, 33 sekunder bak leder Tyskland, men likt med andre- og tredjeplassen til den avgjørende etappen.
Emil Hegle Svendsen og Martin Fourcade la ut i et forrykende tempo for å jage tyskerne. Arnd Peiffer bommet to ganger og ga fra seg hele forspranget. Der Fourcade fylte sin første serie prikkfritt, måtte Hegle Svendsen bruke ett ekstraskudd. Halvveis inn i sin etappe, lå Norge 16 sekunder bak gullet. Frankrike og Martin Fourcade var overlegne på siste etappe og gikk inn til gull. Samtidig gikk alt annet Norge sin veg, slik at man kunne gå inn til sølv på en dag hvor man på det verste lå halvannet minutt bak lederne i løpet.
PyeongChang
Fourcade med Klæbo-avsløring: – Det er en stor ære
24/02/2018 PÅ 03:59
PyeongChang
Ekspertens dom: – Det virket som han kanskje gruet seg litt
23/02/2018 PÅ 13:22