Populære sporter
All sport
Vis alt

Skiskytterlegende mener Fourcade har fått en mental knekk: – Han er alt for stresset

Marte Nyløkken Helseth

Oppdatert 12/02/2018 klokken 13:40 GMT+1

Den tidligere skiskytteren, Sven Fischer, er usikker på Martin Fourcade før mandagens jaktstart. Han tror franskmannen fikk en knekk på sprinten.

fourcade

Foto: Scanpix

PYEONGCHANG (Eurosport.no):
– Jeg tror han er altfor stresset, sier Sven Fischer til Eurosport.no.
Den tidligere tyske skiskytteren er på plass i PyeongChang for å overvære skiskytterkonkurransene og var ikke overrasket over at de to store forhåndsfavorittene Johannes Thingnes Bø og Martin Fourcade ikke kom seg opp på pallen under søndagens sprint.
Saken fortsetter under videoen

Satt ut av presset

– Det er veldig typisk OL det her. Dere kan jo spørre Ole Einar om det samme. Man kan gå hele sesongen og være god hele sesongen, så blir det noe helt annet når man kommer på stadion og får kjenne på følelsen, sier tyskeren.
Til tross for at han tror Fourcade er i ubalanse i starten av OL vil han ikke avskrive franskmannen som medaljekandidat. Men Fischer tror ikke den ellers så suverene 29-åringen er noen klar gullkandidat før jaktstarten:
– En 18.-plass er jo ikke så verst med tre bom, det er ikke lett med den vinden her. Han har fremdeles mulighet til å klare en medalje. Men om han begynner å vippe så har han ikke sjans.

Skjønner ikke hvorfor han bommer

– Jeg følte meg sikker både i sporet og på standplass. Jeg hadde ikke noen spesiell følelse og var sikker på at jeg kunne sikre et gull. Men jeg feilet og jeg klarer ikke helt å skjønne hvorfor. Jeg sa til meg selv at om jeg skyter bra her så tar jeg OL-gull, sa en frustrert Fourcade etter målgang søndag.
Senere på kvelden la han ut et bilde på Instagram med et budskap om at han skulle gjøre frustrasjonen om til energi før mandagens jaktstart.
(saken fortsetter under bildet)
Det var duellen mellom Fourcade og Johannes Thingnes Bø de fleste forventet å se søndag. Men også nordmannen slet med å få det til på standplass. Fischer tror Thingnes Bø kan gå seg kraftig opp i jaktstarten mandag.
– De har fremdeles muligheten til å gjøre det bra. Det er OL og da er det ikke noe poeng å starte om man ikke ønsker å satse, konkluderer den erfarne tyskeren.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame