Denise Herrmann gikk i mål til seier under den norske sesongåpningen på Sjusjøen lørdag. Hilde Fenne ble beste norske kvinne på femteplass med 26,4 sekunder opp til tyske Herrmann, som er tidligere langrennsløper. Begge endte opp med en strafferunde. Fenne var eneste norske innenfor topp 15.
– Jeg er fornøyd med det. Jeg visste ikke helt hva jeg gikk til eller hva jeg skulle forvente meg, så femteplass er jeg fornøyd med, sa Fenne til NRK etter rennet.
Nadezjda Skardino og Iryna Kryuko, begge fra Hviterussland, ble nummer to og tre.
PyeongChang
Skiskyttere boikotter verdenscup i Russland
24/02/2018 KLOKKEN 12:22
På en litt tung norsk dag ble Tiril Eckhoff nummer 16 med tre strafferunder, 1.03,9 minutter opp til Hermann. Kaia Wøien Nicolaisen kom på plassen bak med én runde, mens Marte Olsbu ble nummer 19. Hun hadde i likhet med Eckhoff tre runder.
– Jeg er litt rusten. Det merkes. Jeg var litt feig på skia og på skytingen er det nervøse bom, men det lærer jeg av. Det er fint å få de bommene før jeg starter verdenscupsesongen, sier Eckhoff etter rennet.
Som nevnt var det Hermann som gikk seirende ut av den norske sesongåpningen. En utøver som har gått over fra langrenn til skiskyting den siste sesongen. At det kommer en ny tysk utøver i toppen synes NRKs skiskytterekspert Liv Grete Skjelbreid er et klart skremmeskudd.
– Det er litt skummelt. Vi har jo ikke Dahlmeier på startstreken her engang. Vi vil nok se de tyske høyt oppe gjennom hele sesongen, sier Skjelbreid under lørdagens sending.
(©NTB)
PyeongChang
Fourcade med Klæbo-avsløring: – Det er en stor ære
24/02/2018 KLOKKEN 03:59
PyeongChang
Ekspertens dom: – Det virket som han kanskje gruet seg litt
23/02/2018 KLOKKEN 13:22