SJUSJØEN (Eurosport.no): Fullt hus, høy fart i sporet og en andreplass. Med disse tre punktene har Erlend Bjøntegaard allerede i sesongåpningen meldt seg på i OL-diskusjonen.
Under den nasjonale åpningen på Sjusjøen var det kun Martin Fourcade som var bedre med 13 sekunder ned til nordmannen. Nå mener Bjøntegaard at han har bevist noe, men ikke alt, for landslagsledelsen.
– Jeg tenker at mulighetene mine er gode. Får jeg til det jeg er god for i de internasjonale konkurransene skal jeg absolutt melde meg på i kampen om plassene. Men man kan ikke bare basere alt på det som skjedde her, jeg tar ett løp av gangen og en helg av gangen, så får vi oppsummere når OL-uttaket skjer etter jul. Det er det jeg har fokus på nå. Nå går jeg inn i krigen i to måneder, sier Bjøntegaard til Eurosport.
PyeongChang
Skiskyttere boikotter verdenscup i Russland
24/02/2018 PÅ 12:22

Samme lag siden 2014

Mens 27-åringen gikk inn til andreplass lørdag, endte Johannes Thingnes Bø på tredjeplass til tross for raskest fart i sporet. Men to bom på standplass ødela for lillebror Bø.
Storebror Tarjei Bø, som har slitt med sykdom den siste uka, sikret femteplassen. Emil Hegle Svendsen hadde en svart dag og endte på 46.-plass, mens Ole Einar Bjørndalen ikke stilte til start i lørdagens sprint.
Disse fire har utgjort Norges stafettlag i samtlige mesterskap siden OL i Sotsji i 2014. Det har resultert i en fjerdeplass i OL, ett VM-gull fra Oslo i 2016, VM-sølv i 2015 og en åttendeplass under mesteskapet i Hochfilzen. Disse fire har vært Norges grunnmur i samtlige distanser for skiskytterne. Nå mener Bjøntegaard det er mulig å splitte opp «de fire store» ved å sikre seg en OL-plass.
– Selvfølgelig er det det. Jeg ser jo hva jeg har prestert på trening i løpet av sommeren og høsten. Det er på ingen måte umulig å slå de. En av mine gode egenskaper er at jeg er god til å konkurrere. Jeg synes jeg viser at jeg kan være med og kjempe blant de beste gutta, sier han.

Fem plasser

I alt skal landslagsledelsen ta ut fem utøvere ned til PyeongChang. Der fire får starte hver enkelt konkurranse. Tarjei Bø ser kun positivt på at konkurransen om disse plassene tilspisser seg.
– Det er kjempegøy. Han er en person som jobber hardt. Vi som er på lag med han vet hvor mye han jobber for dette. Jeg har vel nesten aldri sett en idrettsutøver som er mer glad enn det han var etter rennet. Vi vil ha så mange kort å spille på som mulig, sier Bø til Eurosport.
PyeongChang
Fourcade med Klæbo-avsløring: – Det er en stor ære
24/02/2018 PÅ 03:59
PyeongChang
Ekspertens dom: – Det virket som han kanskje gruet seg litt
23/02/2018 PÅ 13:22