Pyeongchang/Oslo (Eurosport.no): Etter å ha gått sitt livs løp, i sin OL-debut, var det en tårefylt Marte Olsbu som møtte Eurosport like etter skiskyttersprinten lørdag.
– Det her var helt sinnsykt, herremin, utbryter den nybakte sølvvinneren.
27-åringen brukte lang tid på å forstå at hun leverte det nest beste løpet av 60 utøvere, i OLs første skiskytingøvelse.
PyeongChang
Olsbu om den forsmedelige fjerdeplassen: – Fryktelig bittert
12/02/2018 PÅ 10:44
– Jeg skjønte det egentlig ikke før alle var kommet i mål. Jeg skjønner det egentlig for første gang nå, sier Olsbu mens hun feller en tåre.

– Det man drømmer om

Frolandsjenta spikret ni av ti treff på standplass, og leverte veldig godt i sporet. Hun imponerte Eurosports eksperter, og overgikk selv hennes egne forventninger.
– Det er så morro å få til sølv på et løp som i dag, hvor jeg bare gjorde det normale og prøvde å gjøre det beste ut av det. Nå skal jeg reise hjem med et OL-sølv på sprint. Det er mer enn jeg hadde håpet på, seier Olsbu.
Lagvenninnene til Olsbu felte tårer ved mållinjen, Eurosports ekspert Ann Kristin Flatland åpnet kranene og Olsbu selv tørket hyppig kinnene for gledestårer. Det ble følelsesmessig for hele skiskytterleieren.
– Dette er noe man jobber for hele tiden. Det er livet mitt. Og å få det til i OL er kjempestort - det er jo det man drømmer om. Det kunne ikke vært en bedre måte å starte OL på, sier Olsbu om gledesbølgen.
Saken fortsetter under videoen.

De beste med stang ut

Skiskytterekspert Flatland mener det er flott at en som Olsbu viser at hard jobbing over tid, lønner seg.
– Marte har vært med i mange år, og har tatt steg på steg. Hun viser at det hjelper å jobbe knallhardt over lang tid. Da kommer resultatet nå, og det syns jeg er kjempeflott.
– Hvorfor er det nettopp Olsbu som lykkes i dag?
– Det er vanskelig å si. I dag var det vanskelige forhold på skytebanen, det var vind og flere av de aller beste hadde stang ut, forklarer Flatland.

Godt utgangspunkt for jaktstart

Mandag er det klart for skiskytterdamenes jaktstart, der Olsbu får et nydelig utgangspunkt. Der sier lørdagens sølvvinner at hun skal slå til, igjen.
– Det er helt perfekt. På jaktstarten er det bare å klinke til på nytt og ikke se seg tilbake. Jeg håper jeg klarer å nullstille til da, sier Olsbu.
Startskuddet for jaktstarten går klokken 11.10 mandag formiddag. Da starter tyske Laura Dahlmeier, som gikk inn til gull 24,2 sekunder foran Olsbu. Olsbu vil gå ut 1,6 sekunder foran tjekkiske Veronia Vítková, som kom på tredjeplass i sprinten.
De resterende norske havnet langt ned på listen under sprinten, og får dermed også en lang vei å gå dersom de skal jakte toppen mandag. Tiril Eckhoff gikk inn til en 24. plass, Synnøve Solemdal havnet på 50. plass og Ingrid Landmark Tandrevold på 59.
PyeongChang
Ekspert om Olsbus overraskende sølv: – Et fantastisk løp!
10/02/2018 PÅ 12:21
PyeongChang
Skiskyttere boikotter verdenscup i Russland
24/02/2018 PÅ 12:22