Populære sporter
All sport
Vis alt

Peker seg selv ut som Norges ankerkvinne i OL

Marte Nyløkken Helseth

Oppdatert 04/12/2017 klokken 14:02 GMT+1

Marte Olsbu legger ikke skjul på at hun har lyst til å ta ansvaret på sisteetappen for damene under OL i PyeongChang.

olsbu

Foto: Scanpix

– Jeg synes siesteetappen er utrolig morsom å gå. Men uansett er det å gå en stafett i et OL for Norge veldig stort uansett hvilken etappe jeg går, si er Marte Olsbu til Eurosport.no.
I går klatret hun fra en syvendeplass opp til en tredjeplass under verdenscupåpningen i Östersund med tre fulle hus.
– Jeg hadde selvfølgelig håpet det, og føler jeg har gjort en god jobb i sommer og høst. Jeg har hatt lyst til å kjempe i toppen tidlig denne vinteren, og det var gøy å bevise overfor meg selv at jeg klarte det, sa Froland-jenta til NTB ette rennet.

Erfaring som ankerkvinne

I sesongstarten er det Olsbu og Synnøve Solemdal, som søndag gikk i den gule ledertrøya, som har markert seg best blant de norske jentene.
Under OL i Sotsji tok de norske jentene bronse, da med Tora Berger på ankeretappen. For Olsbu blir dette, etter all sannsynlighet, hennes første møte med de olympiske lekene som utøver.
Olsbu var også ankerkvinne da de norske jentene gikk inn til gull under VM på hjemmebane i Oslo i 2016.
– Det er veldig vanskelig å vite hva man skal forvente, jeg har bare sett det på TV. Og der er det veldig høytidelig og stort. Det blir nok litt mindre tilskuere enn det man forventer i et OL. Men først og fremst tror jeg at det blir en god erfaring å ta med seg videre, sier Olsbu.

I konkurranse med Eckhoff

Selv tror hun rollen som Norges ankerkvinne står mellom henne og en løper til på landslaget.
– Det er jo Tiril som har vært den beste på laget de siste årene. Jeg håper at vi setter sammen et lag som er best for laget. Jeg vil i hvert fall gå den etappen jeg kan gjøre en best mulig jobb på.
– Men har du lyst på ankeretappen?
– Ja, selvfølgelig. Sisteetappen er kanskje den verste etappen man kan gå, samtidig som det kan være en drømmeetappe og i og med at det er det siste avgjørende. Jeg håper jeg er god nok til å gå den.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame