PYEONGCHANG (Eurosport.no):
Før skiskytterne går inn i store mesterskap pleier de å ha en precamp, altså en treningssamling der de sammen med hele støtteapparatet forbereder seg så godt som mulig til konkurransene.
Men foran årets OL-sesong valgte landslaget en annen løsning.
PyeongChang
Skiskyttere boikotter verdenscup i Russland
24/02/2018 PÅ 12:22
Det får Eurosports eksperter til å sette spørsmålstegn etter at flere av utøverne har slitt på standplass på åpningsdistansene.
– Jeg har ikke hørt om at man ikke har to uker med precamp før. Jeg trodde det var en selvfølge som en del av forberedelsne. Men jeg forstår at det er en lang sesong. Samtidig handler det om å være best mulig forberedt. For min del var det den beste måten å forberede seg på da jeg var aktiv, sier Eurosport-ekspert Ann Kristin Flatland.

Tror det påvirker skytingen

Eksperten påpeker at precampen er en viktig del av jobben for å få det mentale på plass før så store mesterskap.
– Det er også for å unngå sykdom og støy. Med støy meneer jeg ting som kan påvirke deg og gjøre at du fokuserer på feil ting, sier Flatland før hun fortsetter:
– De kan jo å skyte, det har vi sett felere ganger i år. De har gjort det så mange ganger, de har trent på vinden. Det handler om å komme inni bobla og få den riktige spenninga, det er lettere å komme dit om man har en precamp før. Vi ser at Tiril og Marte har hatt det. Men om løperne kjenner at vi har vært for mye borte og ikke er motivert, da har det ingen effekt.
Flere av utøverne på landslaget valgte å bli igjen etter det siste verdenscuprennet i Anterselva før de reiste hjem til Norge i noen dager før avresie til PyeongChang. To av disse var Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø. Begge er uenig i at endringen i den tidligere rutinen har påvirket dem i mesterskapet så langt.

For stor reisebelastning

– Nei, jeg tror ikke det har hatt noe å si. Vi var samlet i tre uker i strekk i januar så vi har fått vært mye sammen. Det er veldig god stemning i laget. Man kan alltid se på ting som blir bedre, men jeg tror ikke det er noe som har spilt inn, sier Bø.
Både han og lillebror Johannes har ikke prestert slik de har ønsket og selv mener de er gode for så langt i OL. Thingnes Bø påpeker at han tror reisebelastningen kan bli for stor om man skulle lagt inn enda en samlig rett før mesterskapet.
– Nå har vi vært her i to uker og to dager før første renn så vi hadde mange treninger før første skirenn. Nei, precampen har vært lang nok. I fjor var vi en uke på precamp før VM, selv om vi denne gangen har vært på den samme plassen før mesterskapet startet. Vi hadde vært tre uker på reise, så å legge en precamp midt inne i den periode så kunne det tappet batteriene, fremfor å lade de opp, sier han og legger til:
– Nei, precampen har vært lang nok. I fjor var vi en uke på precamp før VM, selv om vi denne gangen har vært på den samme plassen før mesterskapet startet.
– Man kan med andre ord bli litt lei PyeongChang?
– Ja, man kan bli lei om man blir for lenge på en plass.
PyeongChang
Fourcade med Klæbo-avsløring: – Det er en stor ære
24/02/2018 PÅ 03:59
PyeongChang
Ekspertens dom: – Det virket som han kanskje gruet seg litt
23/02/2018 PÅ 13:22