Pyeongchang/Oslo (Eurosport.no): 27-åringen fra Froland overrasket alt og alle på skiskyttersprinten da hun gikk inn til en mektig imponerende sølvmedalje lørdag.
– Det er bare å gratulere Olsbu. Dette er gøy, utbrøt Eurosports kommentator Asbjørn Myhre.
PyeongChang
Olsbu om den forsmedelige fjerdeplassen: – Fryktelig bittert
12/02/2018 PÅ 10:44
– Ja, dette er utrolig moro. Hun har tatt steget og det er fortjent at hun tar OL-medalje, var dommen fra sidemannen og skiskytterekspert Martin Eng.
Hovedpersonen kunne knapt tro det selv.
– Nei, tuller du, var hennes reaksjon da hun ble fortalt at en sølvmedalje lå an til å bli hennes.
Og det var flere som hadde lovord om det Olsbu leverte i PyeongChang.
– Jeg kjenner jeg er helt rørt. Et fantastisk løp, uttrykte Eurosports Ann Kristin Flatland fra indre bane, før hun la til:
– Dette må vi virkelig glede oss over!

Kun slått av suveren Dahlmeier

Marte Olsbu gikk inn til en foreløpig førsteplass fra sitt tidlige startnummer, etter ni av ti treff på standplass og en veldig bra dag i sporet.
Det holdt helt til tyske Laura Dahlmeier gjorde ett kruttsterkt løp. For i den knallharde OL-løypa og under utfordrende vindforhold var det ingen som kunne hamle opp med den tyske skiskytterstjernen.
Den tyske jenta slo Olsbu med hele 24,2 sekunder, og sikret med det sitt første individuelle OL-gull. Nå blir hun hyllet.
– For en oppvisning av Dahlmeier. Du verden for en skiskytter, meddelte Myhre fra kommentatorboksen.
– Jeg får gåsehud av det hun gjør på stående der - imponerende. Hun har gått en kjempebra sisterunde, og leverer når det gjelder, supplerte Martin Eng.
Stor idrett er betegnelsen skiskytterekspert Morten Hegle Svendsen bruker om det 24-åringen presterte.
– Hun er den store stjerna i Tyskland og bærer laget på sine skuldre. Presset hun har er enormt, så dette var veldig imponerende, var Hegle Svendsens ord.
(saken fortsetter under videovinduet)

Imponert av lagveninnen

Tiril Eckhoff hadde ingen optimal dag, og var langt i fra fornøyd med sin 24. plass. Med tre bom på første skyting var løpet ødelagt før det i det hele tatt ble spennende for jenta fra Bærum.
Men trass i en dårlig opplevelse på de olympiske lekenes første skiskytterdag var hun selvfølgelig utrolig glad på Olsbus vegne.
– Jeg har litt nerver på ligg og skyter dårlig rett og slett. Vinden gjør meg usikker og jeg vil gjerne safe, men det hjelper jo ikke. Nå gjelder det å være offensiv fremover, sier Eckhoff til Eurosport.
– Men vi må være veldig glade for Marte i dag. Det er veldig kult - det er helt fantastisk! Det oser respekt av det og jeg unner henne dette!

Varierende laginnsats

Marte Olsbu tok sølvet veldig få hadde turt å drømme om på forhånd. Godfølelsen fra lørdagens medaljeløp, plasseringen og sekundene opp til Dahlmeier tar hun med seg inn i mandagens jaktstart, som har sendetid fra 11:10 på TVNorge og Eurosport Player.
Da vil hun gå ut 1,6 sekunder foran tsjekkiske Veronika Vítková, som tok bronsemedaljen på lørdagens sprint.
De to andre norske til start, Synnøve Solemdal og Ingrid Landmark Tandrevold, endte dessverre for de litt ned på listen. Førstnevnte ble nummer 50 med tre bom, mens Tandrevold endte på 59. plass, med to bom på hver av standplassoppholdene.
PyeongChang
Rørt Olsbu: – Kunne ikke fått en bedre start
10/02/2018 PÅ 15:36
PyeongChang
Skiskyttere boikotter verdenscup i Russland
24/02/2018 PÅ 12:22