Populære sporter
All sport
Vis alt

Olsbu friskmelder seg selv og Norge før OL: – Nå kan jeg senke skuldrene

Vebjørn Bjørkås

Oppdatert 22/01/2018 klokken 11:45 GMT+1

Marte Olsbu avsluttet Anterselva-helgen med en solid fjerdeplass på fellesstarten, men føler likevel hun har mer å gå på til OL.

Olsbu

Foto: Scanpix

Etter en sterk norsk skiskytterhelg på kvinnesiden i Anterselva, med fjerdeplass til Marte Olsbu på søndagens fellesstart og seier til Tirill Eckhoff på torsdagens sprint, mener Olsbu de norske skiskytter-kvinnene for alvor er friskmeldt og klare for OL.
– Nå har vi hatt fire jenter på blomsterseremoni før OL, og det synes jeg er veldig bra. Jeg føler vi er et godt rustet lag til OL, sier Olsbu til Eurosport.
Olsbu har sammen med de andre norske skiskytter-jentene variert veldig denne sesongen, fra det helt store til total fiasko. Etter søndagens fjerdeplass på fellesstarten, det siste rennet før OL i PyeongChang, føler 27-åringen at hun er der hun skal være.
– Dette var veldig bra. Det er deilig å få en bra avsluting før OL. Nå kan jeg senke skuldrene og begynne å tenke på OL, sier Olsbu.

– Skal ta henne i OL

Olsbu gikk ut som nummer tre fra fjerde skyting, 22 sekunder bak ledende Darja Domratsjeva fra Hviterussland, og ti sekunder foran langrennsfantomet Kaisa Mäkäräinen.
Dessverre for Olsbu ble forspranget til den finske jenta litt for lite, som måtte se hun gå inn til den siste pallplassen.
– Jeg prøvde å holde henne bak meg så lenge som mulig, men da hun først suste forbi hadde jeg ikke en sjanse. Jeg håper jeg kan toppe formen litt mer til OL. Da skal jeg ta henne, sier hun.
Nå blir det hjem for å trene for Olsbu og de andre landslagsjentene, og prøve å være enda litt skarpere
– Nå gjelder det å holde seg frisk og få noen gode økter. Og prøve å toppe formen litt, og jobbe med skytingen. Jeg håper jeg har mer å gå på, avslutter Olsbu.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame