ÖSTERSUND/OSLO (Eurosport.no)
Det ble bare nesten for Emil Hegle Svendsen på søndagens jaktstart i Östersund.
For andre dag på rad ble det 4. plass på skiskytteren med tre individuelle OL-gull.
PyeongChang
Skiskyttere boikotter verdenscup i Russland
24/02/2018 KLOKKEN 12:22
– Jeg er der jeg skal være, det er marginer som gjør at jeg havner på 4. plass. Det er litt ergelig. Men det er ikke bra nok at oss nordmenn skyter for mange bom. Da får vi grisejuling av Fourcade, sier Svendsen til Eurosport.no
Men selv om han var skuffet over igjen å ha misset pallen, gledet han seg stort over sesongåpningen sett med norske øyne.
– Det er den beste starten på mange, mange år, både for kvinner og menn, sier Hegle Svendsen.
– Det har vært en kjempehelg for Norge. Alle har i alle fall gjort ett godt løp hver. Så har vi dager som i dag der jeg og Johannes får svar på at ingenting kommer gratis. Vi må bare jobbe på videre, sier Tarjei Bø etter sin 19. plass til Eurosport.no

– Deilig å pirke i Fourcade

For Johannes Thingnes Bø ble søndagens jaktstart en nedtur, med alt for mange bom på standplass. Totalt ble det seks stykker, og 13. plass.
Men stryningen, som vant fredagens normaldistanse etter fire fulle hus, nyter at nordmenne igjen er tilbake i verdenstoppen for å «plage»" Fourcade.
– Har han har vært kjempegod i sesongstarten, men vi har gitt han pes. Det er utrolig deilig å pirke litt i han. Han viser hvem som er best i dag, sier Thingnes Bø til Eurosport.no
24-åringen likte dårlig at Fourcade fikk søndagens jaktstartseier så enkelt som han gjorde, etter to norske triumfer på rad.
– Det irriterer meg litt. Jeg har lyst til å gi han mer kamp enn jeg gir han i dag, sier Thingnes Bø.

Fourcade: – Jeg kan være raskere

Fourcade på sin side kommer med følgende melding til nordmennene som nå skal sette ytterligere press på den suverene franskmannen:
– Om formen min, er jeg sikker på at kan bli raskere. Jeg kjente at jeg fortsatt hadde de andre løpene i beina. Jeg vet jeg kan være raskere, sier Fourcade til Eurosport.no
Så suveren var han at han tok seg god tid til å takke og bukke til publikum på standplass etter den fjerde skytingen var unnagjort.
Nå tror han at han blir skumlere for de norske fremover, når han har sikret sesongens første seier.
– Før søndagens start tenkte jeg på at selv om jeg har to pallplasser, ville det blitt min verste helg i Östersund på syv år om jeg ikke fikk en seier. Nå når jeg har fått sesongens første seier kan jeg være mer avslappet i de kommende konkurransene, sier Fourcade.
PyeongChang
Fourcade med Klæbo-avsløring: – Det er en stor ære
24/02/2018 KLOKKEN 03:59
PyeongChang
Ekspertens dom: – Det virket som han kanskje gruet seg litt
23/02/2018 KLOKKEN 13:22