PYEONCHANG/OSLO (Eurosport.no):
Tiril Eckhoff hadde satt presset på seg selv og hadde hele Norge i ryggen da hun gikk ut på lørdagens fellesstart i jakt på en ny OL-medalje.
Fossumsjenta har ikke fått det helt til å stemme i mesterskapet til nå, men når det gjaldt som mest på siste skyting holdt hun nervene under kontroll, gikk ut i tredjeposisjon og deretter inn til bronsemedalje.
PyeongChang
Skiskyttere boikotter verdenscup i Russland
24/02/2018 PÅ 12:22
Se Eckhoffs siste skyting her:
Etter målgang var 27-åringen utrolig godt fornøyd med det hun leverte, naturligvis.
– Det var deilig å få det til. Jeg har hatt en hard uke og ofret så mye for å være her. Det er så innmari deilig å få medalje, uttrykte Eckhoff, tydelig rørt over egen prestasjon.
– Jeg prøvde å ta en skyting om gangen og i dag klarte jeg det. I går var jeg skikkelig langt nede - jeg var sikkelig deppa. At jeg får det til i dag er så deilig. Jeg er skikkelig stolt av meg selv, sier Eckhoff, nøyaktig fire år på dagen etter å ha tatt Norges første fellesstartmedalje på kvinnesiden.

Takker for støtten

I mål endte den norske skiskytterjenta 27,7 sekunder bak gullvinneren Anastasija Kuzmina, og etter løpet ønsket hun å takke mange og enhver for at OL-drømmen gikk i oppfyllelse.
– All ære til alle som støtter meg og har troen. Underveis har jeg mistet litt troen på meg selv, så dette var deilig. Jeg takker alle som hjelper meg, og spesielt familien og kjæresten, sier Eckhoff.
Bronsevinneren hadde mye på hjertet, men ikke alt kom ut i det følelsene presset på. Da var det fint å ha skiskytterekspert Ann Kristin Flatland ved sin side.
– Dette var så fortjent. Hun har hatt en trå start på sesongen, men hun har uttalt at fellestart er hennes beste distanse, og det ser vi i dag. Hun virket rolig før start og var i godt humør. Det er så herlig at hun får det til! utbrøt en stolt Flatland.
– Hun gjør det samme som i Sotsji. Dette er kjempestort!
Her sikrer Eckhoff bronsemedaljen:

Raskest i sporet, øverst på resultatlista

De tre på pallen på lørdagens fellesstart, Kuzmina, sølvvinneren Daria Domracheva og Eckhoff, hadde de tre beste tidene i langrenssporet. Det blir det medalje av.
– Tiril med nest beste langrennstid. Hun har sett sprek ut i dag og gått fort på ski, kommenterte Eurosports ekspert Morten Hegle Svendsen ekstatisk.
– Det er så herlig at vi slår tilbake på den siste individuelle konkurransen. Dette er fantastisk, vi kopierer OL-bronsen fra Sotsji, jublet Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre.
Anastasija Kuzmina, som tok sin første medalje av edleste valør under årets olympiske leker, var ingen i nærheten av å tukte. Selv med én bom på siste stående gikk hun inn til soleklart gull.
– Kuzmina er en OL-løper. Hun ledet løpet hele veien og tar et fortjent gull, sa Eurosports Martin Eng i det de tre medaljørene tok steget opp på podiet for å motta sin hyllest.
Marte Olsbu var også lenge med i kampen om medalje, men endte til slutt på 8. plass, 24 sekunder bak lagvenninnen.
  • Tirsdag 20. februar er det klart for mixed stafett. Den ser du på TVNorge og Eurosport Player fra 12.15!
PyeongChang
Fourcade med Klæbo-avsløring: – Det er en stor ære
24/02/2018 PÅ 03:59
PyeongChang
Ekspertens dom: – Det virket som han kanskje gruet seg litt
23/02/2018 PÅ 13:22