Skiskyting
PyeongChang

Rørt Eckhoff etter bronsemedaljen: – Jeg er skikkelig stolt av meg selv

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Tiril Eckhoff

Foto: Eurosport

AvKristian Oma | Trond Arvid Alund
17/02/2018 på 11:52 | Oppdatert 17/02/2018 på 13:08

Lørdagens fellesstart ble en virkelig opptur for de norske skiskytterjentene, og spesielt for Tiril Eckhoff som sikret en ny bronsjemedalje i OL-sammenheng.

PYEONCHANG/OSLO (Eurosport.no):

Tiril Eckhoff hadde satt presset på seg selv og hadde hele Norge i ryggen da hun gikk ut på lørdagens fellesstart i jakt på en ny OL-medalje.

PyeongChang

Skiskyttere boikotter verdenscup i Russland

24/02/2018 PÅ 12:17

Fossumsjenta har ikke fått det helt til å stemme i mesterskapet til nå, men når det gjaldt som mest på siste skyting holdt hun nervene under kontroll, gikk ut i tredjeposisjon og deretter inn til bronsemedalje.

Se Eckhoffs siste skyting her:

Etter målgang var 27-åringen utrolig godt fornøyd med det hun leverte, naturligvis.

– Det var deilig å få det til. Jeg har hatt en hard uke og ofret så mye for å være her. Det er så innmari deilig å få medalje, uttrykte Eckhoff, tydelig rørt over egen prestasjon.

– Jeg prøvde å ta en skyting om gangen og i dag klarte jeg det. I går var jeg skikkelig langt nede - jeg var sikkelig deppa. At jeg får det til i dag er så deilig. Jeg er skikkelig stolt av meg selv, sier Eckhoff, nøyaktig fire år på dagen etter å ha tatt Norges første fellesstartmedalje på kvinnesiden.

  • Les også: Reiste seg etter Kalla-slakt – Bjørgen sikret stafettrevansje

Takker for støtten

I mål endte den norske skiskytterjenta 27,7 sekunder bak gullvinneren Anastasija Kuzmina, og etter løpet ønsket hun å takke mange og enhver for at OL-drømmen gikk i oppfyllelse.

– All ære til alle som støtter meg og har troen. Underveis har jeg mistet litt troen på meg selv, så dette var deilig. Jeg takker alle som hjelper meg, og spesielt familien og kjæresten, sier Eckhoff.

Bronsevinneren hadde mye på hjertet, men ikke alt kom ut i det følelsene presset på. Da var det fint å ha skiskytterekspert Ann Kristin Flatland ved sin side.

– Dette var så fortjent. Hun har hatt en trå start på sesongen, men hun har uttalt at fellestart er hennes beste distanse, og det ser vi i dag. Hun virket rolig før start og var i godt humør. Det er så herlig at hun får det til! utbrøt en stolt Flatland.

– Hun gjør det samme som i Sotsji. Dette er kjempestort!

Her sikrer Eckhoff bronsemedaljen:

Raskest i sporet, øverst på resultatlista

De tre på pallen på lørdagens fellesstart, Kuzmina, sølvvinneren Daria Domracheva og Eckhoff, hadde de tre beste tidene i langrenssporet. Det blir det medalje av.

– Tiril med nest beste langrennstid. Hun har sett sprek ut i dag og gått fort på ski, kommenterte Eurosports ekspert Morten Hegle Svendsen ekstatisk.

– Det er så herlig at vi slår tilbake på den siste individuelle konkurransen. Dette er fantastisk, vi kopierer OL-bronsen fra Sotsji, jublet Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre.

Anastasija Kuzmina, som tok sin første medalje av edleste valør under årets olympiske leker, var ingen i nærheten av å tukte. Selv med én bom på siste stående gikk hun inn til soleklart gull.

– Kuzmina er en OL-løper. Hun ledet løpet hele veien og tar et fortjent gull, sa Eurosports Martin Eng i det de tre medaljørene tok steget opp på podiet for å motta sin hyllest.

Marte Olsbu var også lenge med i kampen om medalje, men endte til slutt på 8. plass, 24 sekunder bak lagvenninnen.

  • Tirsdag 20. februar er det klart for mixed stafett. Den ser du på TVNorge og Eurosport Player fra 12.15!
PyeongChang

Fourcade med Klæbo-avsløring: – Det er en stor ære

24/02/2018 PÅ 03:58
PyeongChang

Ekspertens dom: – Det virket som han kanskje gruet seg litt

23/02/2018 PÅ 13:06
Relatert
SkiskytingPyeongChang
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Siste nytt

Skiskyting

Kulturministeren vil justere kriteriene i idrettens krisepakke

22/04/2020 PÅ 09:12

Siste videoer

Skiskyting

Her gjør Tarjei Bø kardinal-tabben

00:02:08

Mest populært

Bryting

OL-heltens mørke år – skulle ta overdose heroin

FOR 21 TIMAR SIDAN
Vis mer