Norge ble nummer fire på dagens kvinnestafett i skiskyting, Hviterussland vant, foran sensasjonslaget Sverige og Frankrike.
Stafetten ble preget av svært vanskelige værforhold, med sterk og skiftende vind og snødrev. På sin fjerdeskyting, stående, sto Tiril Eckhoff over ett minutt og 40 sekunder.
– Det er blant de verste forholdene jeg har vært borti, det er skikkelig drittforhold. Det er bra trening, men det er så kjipt å gjøre det så dårlig i OL, sa Tiril Eckhoff til Eurosport.
PyeongChang
Skiskyttere boikotter verdenscup i Russland
24/02/2018 KLOKKEN 12:22
– Det var veldig mye vind, jeg føler at jeg timer avtrekk og blink ganske riktig, men jeg får ganske mye vind i børsa og det var ganske kjipt dette. Akkurat nå er fjerdeplass surt og man føler seg litt som en syndebukk også, sier Ingrid Tandrevold.
Marte Olsbu leverte på sin sisteetappe, men det holdt ikke helt inn.
– Det var kjedelig å gå ut så nærme pallen på sisterunden, men jeg klarte ikke å komme opp. Derfor er jeg litt skuffa over mitt løp i dag. Vi var ikke gode nok som lag i dag, slik er det, sier Olsbu.
Saken fortsetter under videoen

Sterk start

Synnøve Solemdal gikk første etappe i skikkelig snødrev. Hun tok det ganske piano i sporet, og det lønnet seg på første liggende. Solemdal mukket ned alle fem, og gikk ut som nummer fire - syv sekunder bak ledende USA.
På andreskytingen ble det én bom, men Solemdal traff på ekstraskuddet og gikk ut som nummer tre, 13 sekunder bak Italia i tet. Da var det verre med favoritt Tyskland, som rotet enormt på stående. Tyskerne gikk ut et helt minutt bak Italia.
Saken fortsetter under videoen
Ved første veksling var Norge 20 sekunder bak teten da Tiril Eckhoff tok over ansvaret.
– Det var tungt i dag, det var tungt i sporet. Vi har veldig gode ski og jeg er veldig fornøyd med skytinga og etappen, sa Solemdal til Eurosport etter sin etappe.
Sølvvinneren fra mixed-stafetten åpnet sterkt i sporet og tok inn fem sekunder på Italia inn til første liggende. 27-åringen brukte tid på standplass, men det gjorde konkurrentene også. Det var Slovakia og Anastasiya Kuzmina som gikk ut først, med Norge 15 sekunder bak - og Finland og USA halsende like bak.
– Tiril ser veldig pigg ut nå, jeg liker det jeg ser, kommenterte Eurosport-ekspert Martin Eng etter første skyting.

Kaosskyting

På stående ble ledende Kuzmina preget av vinden og bommet tre strake. Eckhoff bommet to av sine tre første og brukte veldig lang tid på skytingen. Det ble til slutt én strafferunde på Norge på grunn av ekstrem vind, der alle sto og ventet og egentlig ikke turte å skyte.
– Dette er helt sykt, helt vanvittig, sa kommentator Asbjørn Myhre til absurde stående skytinga der resultatlista ble helt snudd på hodet.
Saken fortsetter under videoen
For nå ledet plutselig Italia, like foran Finland. Norge gikk ut 42 sekunder bak teten.
Ved andre veksling, der Ingrid Tandrevold ble sendt ut på sin tredjeetappe, lå Norge 37 sekunder bak Finland.
Mye bomming ble det på neste liggende skyting også, alle lagene før Tandrevold slet med å treffe blink. Ungjenta startet også med bom, så kjørte 21-åringen fem strake treff.
– Det var en veldig god serie av Ingrid, utbrøt Eurosports skyteekspert Morten Hegle Svendsen.
Da gikk Norge ut bare 16 sekunder bak ledende Italia.

Norske helbom

Tandrevold tok seg god tid på stående, og her gikk det ikke like bra. Den norske jenta bommet på sine fire første skudd og endte til slutt opp med to strafferunder. Da virket det som om Norge i realiteten hektet av, ujevne forhold til tross. Hviterussland gikk ut først, ett minutt og 12 sekunder foran Norge.
– Nei, nei, nei, her hadde vi alle muligheter, sa Myhre etter skytingen.
Saken fortsetter under videoen
Marte Olsbu, dobbelt sølvvinner fra Froland, gikk ut på sisteetappe, 59 sekunder bak teten. Da hadde forholdene blitt bedre, og skytinga ble litt mindre bingo. Hviterussland og Darya Domratsjeva fylte uhyre kjapt, og tok kontroll over rennet. Olsbu hadde også en svært god serie og fylte på sine fem skudd. Olsbu gikk ut 45 sekunder bak Hviterussland, men bare 30 sekunder bak pallen.
Like før siste skyting ble det meldt at vinden hadd tatt seg opp igjen, dermed var det klart for et nervedrama på stående.
Domratsjeva bommet tre ganger, og måtte bruke ekstraskudd. Frankrike bommet også, det samme gjorde tredjeplasserte Polen i en ny kaosskyting. Olsbu startet veldig bra og satte de tre første, så ble det to bom. Hun satt ekstraskuddene, dermed var Norge med i medaljekampen - Olsbu var bare 14 sekunder bak pallen på vei ut, mens Hviterussland hadde los på gull takket være massebom på standplass.
Olsbu klarte imidlertid ikke ta igjen Frankrike på tredjeplass. Hviterussland og Domratsjeva vant gull foran Sverige og Frankrike ble nummer tre.
Herrenes stafett ser du fredag fra kl. 12:00 på TVNorge og Eurosport Player!
PyeongChang
Fourcade med Klæbo-avsløring: – Det er en stor ære
24/02/2018 KLOKKEN 03:59
PyeongChang
Ekspertens dom: – Det virket som han kanskje gruet seg litt
23/02/2018 KLOKKEN 13:22