ANTHOLZ (Eurosport.no):
– Jeg vet ikke hva jeg skal si, det er som en tredobbel salto. Du spinner rundt også står du der i mål, kikker deg rundt og lurer på hva det var som skjedde nå, sier Erlend Bjøntegaard til Eurosport.no etter å ha gått inn til sin første individuelle pallplassering i verdenscupen.
PyeongChang
Skiskyttere boikotter verdenscup i Russland
24/02/2018 PÅ 12:22
Martin Fourcade gikk helt til topps på søndagens 15-kilometer til tross for to bom. Johannes Thingnes Bø hadde tre strake seirer før søndagens renn, men yngstebror Bø fikk det ikke til å stemme på skytebanen på fellesstarten. Det ble fem bom totalt. Han gikk i mål på sjetteplass, knappe halvminuttet bak vinneren i mål, men fikk se storebror Tarjei imponere med en andreplass.
– Det var et tøft renn, mye snø som gir et tungt føre. Jeg er offensiv og føler meg bra i kroppen og i hodet. Det dro jeg god nytte av, fortsetter Bjøntegaard.

Prioritert foran Bjørndalen

Han har pekt seg ut som en OL-joker til PyeongChang og ble prioritert foran Ole Einar Bjørndalen. Mandag kom beskjeden om at 43-åringen ikke ble innstilt til OL av sitt eget forbund. Olympiatoppen har i etterkant vurdert grunnlaget for innstillingen, men valgte ikke å overprøve Norges Skiskytterforbund
Bjørndalen har ikke hatt noen god sesong, og flere spekulerte tidlig i om han kom til å bli utelatt fra den norske skiskyttertroppen, og dermed miste muligheten til å delta i sitt sjuende OL på rad for utøveren som har åtte OL-gull i karrieren og dermed er tidenes vinterolympier.
Nå synes Bjøntegaard det var en lettelse å få bevist at han fortjente å komme seg med på det norske OL-laget.
– Selvfølgelig. Dette var et veldig fint siste inntrykk før det OL. Det er som du sier veldig godt å vise at jeg er god nok til å stå på pallen individuelt. Det er viktig, sier han.
Fourcade tok føringen på førsterunden, tett fulgt av Johannes Thingnes Bø. Den formsterke nordmannen pådro seg imidlertid to bom på første skyting, noe som gjorde at han havnet i bakleksa. Løpere som Fourcade og Emil Hegle Svendsen slo derimot til med fullt hus.

Viktig før OL

Emil Hegle Svendsen gikk ut i tet etter fullt hus også på annen skyting, men trønderen sviktet med tre bom på de to siste skytingene. Da tok Fourcade kommandoen.
Fourcade bommet en gang på siste skyting, men også rivalene bommet – inkludert de norske. Franskmannen kunne til slutt kontrollere inn til seier, 2,8 sekunder foran Tarjei Bø og 5,1 foran Bjøntegaard.
Dermed fikk Fourcade en viktig seier før OL. Han og Johannes Thingnes Bø er de to største favorittene før vinterlekene i Sør-Korea neste måned.
PyeongChang
Fourcade med Klæbo-avsløring: – Det er en stor ære
24/02/2018 PÅ 03:59
PyeongChang
Ekspertens dom: – Det virket som han kanskje gruet seg litt
23/02/2018 PÅ 13:22