PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no): Det ble bare nesten for Marte Olsbu. 27-åringen fra Froland tok sin første OL-medalje på sprinten lørdag, men klarte ikke å følge opp sølvløpet etter blant annet å ha skutt tre bom på liggende skyting. Den tyske superstjernen Laura Dahlmeier vant knusende overlegent, og sikret med det Tysklands tredje gull av tre mulige øvelser.
I mål endte Olsbu på den bitre fjerdeplassen, etter å ha spurtslått svenske Hanna Öberg.
PyeongChang
Overrasket Eckhoff: – Tror ikke Trump vil like meg nå
20/02/2018 PÅ 10:36
Men selv om det ikke ble en like minneverdig dag for den norske jenta, tar hun med seg plasseringen og opplevelsene fra mandagens jaktstart videre i mesterskapet.
– Jeg var ganske gira også i dag, og ville vise at sprinten ikke bare var et blaff. Jeg var litt usikker på vinden og lot det ta litt for mye fokus, og da jeg gikk ut i strafferunden etter siste skyting og så medaljene gå ut skjønte jeg at jeg var veldig nærme, forteller Olsbu.
– Når ting synker inn må jeg vel si meg fornøyd, men samtidig var det utrolig bittert at jeg ikke klarte medalje.

Har troen videre

Det ble kanskje ikke medalje på de norske skiskytterkvinnene, men Eurosports ekspert Martin Eng er optimistisk foran de neste OL-øvelsene.
– Marte gjør et godt løp, og som Ann Kristin (Flatland) sier var det én bom som felte henne. Men Marte er i god form og har muligheter videre, sier Eng.
I langrennssporet viste også Tiril Eckhoff god form, men heller ikke hun fikk det helt til å stemme på standplass. Eckhoff endte til slutt på 9. plass, nesten to minutter bak gullvinneren.
– Jeg syns jeg var offensiv, og det var gøy å gå i dag. Det er gøy å se at jeg er med der oppe, men selvfølgelig litt synd med tre bom. Jeg får ta med meg første og siste skyting, sier Eckhoff til Eurosport, før hun gratulerer suverene Laura Dahlmeier med nok en OL-triumf:
– Hun er den perfekte skiskytteren. Hun har en vinnerskalle ingen har.
Saken fortsetter under videoen:

– Noe av det råeste jeg har sett

Tyske Laura Dahlmeier er i ferd med å bli OL-dronningen i PyeongChang, med to gull på de to første distansene. Asbjørn Myhre, som sammen med skiskytterekspert Martin Eng kommenterte løpet fra stadion, bøyer seg i støvet for det den tyske jenta leverte.
– For en utøver Dahlmeier er. Fantastisk gjort! utbrøt Myhre da den tyske jenta gikk i mål.
Dahlmeier hadde i all ærlighet full kontroll hele veien fra start til mål, men avgjørelsen falt og all tvil om hvem gullvinneren skulle bli ble skyvd til side på den siste av fire skytinger.
Med fem treff og fullt hus i vindkastene kunne Dahlmeier ta det piano på den siste runden, vel vitende om at kun et fall kunne ta fra henne seieren.
– Det Dahlmeier leverer på siste skyting er noe av det råeste jeg har sett. Det var omtrent fem skudd midt i, kommenterte skiskytterekspert Morten Hegle Svendsen beundrende.

– Ei rå dame

Også tidligere utøver Ann Kristin Flatland lot seg mektig imponere av den tyske superstjernen.
– Helt fantastisk. Hun hverken går eller skyter raskest, men går sitt løp og gjør det på sin måte. Helt rått – ei skikkelig rå dame, sa Flatland fra indre bane.
Slovakiske Anastasia Kuzmina kapret sølvet i en intens sluttspurt mot franske Anais Bescond, som tok bronsen. De to skiskytterkvinnene endte nesten et halvminutt bak den overlegene gullvinneren.
De to andre norske til start, Synnøve Solemdal og Ingrid Tandrevold, ble nummer 41 og 42.
Den neste muligheten for norsk jubel i skiskyting, kvinner kommer på onsdag. Da er det duket for 15-kilometer normaldistanse fra 12.05!
PyeongChang
Rørt Olsbu: – Kunne ikke fått en bedre start
10/02/2018 PÅ 15:36
PyeongChang
Ekspert om Olsbus overraskende sølv: – Et fantastisk løp!
10/02/2018 PÅ 12:21