• Få med deg herrenes 20 kilometer med Eurosport Player og på Eurosport1 fra 17.10 torsdag!
14 verdenscupseiere i en og samme sesong gjør at Martin Fourcade med trygghet føler han kan si at han er en bedre skiskytter enn mannen som omtales som Kongen av skiskyting; Ole Einar Bjørndalen. Ingen har
– Martin Fourcade på sitt beste, mot Ole Einar Bjørndalen på sitt beste, hvem vinner?
PyeongChang
Skiskyttere boikotter verdenscup i Russland
24/02/2018 KLOKKEN 12:22
– Jeg har stor respekt for Ole Einar Bjørndalen og hva han har gjort. Jeg er sikker på at det jeg har gjort tidligere kom fordi Bjørndalen hadde gjort det før meg. Men om jeg skal være helt ærlig, så er jeg en bedre skiskytter, svarer Fourcade på Eurosport.no sitt spørsmål.
– Jeg viste forrige sesong at jeg er en bedre skiskytter enn han, med både skyting og langrenn, legger han til.

Mener toppen er nådd

Torsdag starter verdenscupsirkuset i Östersund og samtlige løpere på det norske landslaget er klare på at franskmannen blir mannen å slå også denne sesongen.
– På en måte tror jeg det er mulig å bli bedre. Forrige sesong var veldig god for min del. Kanskje kunne jeg kommet opp i 16 eller 17 verdenscupseire, men på den andre siden virker det umulig å gjøre det bedre enn 14, og jeg tror faktisk ikke jeg vil gjøre de bedre noen gang senere, sier franskmannen som vant verdenscupen sammenlagt for sjette strake sesong.
Men 29-åringen er klar på at Bjørndalen er bedre enn han i langrennssporet. Av den enkle grunn at nordmannen har klart noe han selv ikke har klart, ennå.
– Han var en bedre langrennsløper enn meg. Han har en verdenscupseier i langrenn og det har ikke jeg klart ennå, forklarer Fourcade,
Franskmannen har vært med i flere verdenscuprenn i langrenn, men har ikke vunnet noen av dem. Det klarte derimot Bjørndalen i 2006 da han gikk seirende ut av 15 kilometer skøyting i Gällivare.

Bjørndalen: – Mange år siden mine råeste løp

I alt har Bjørndalen 95 verdenscupseire, mens Fourcade har 61. Men Fourcade har også 14 år å gå på i aleder sammenlignet med Bjørndalen.
Bjørndalen har også fått samme spørsmål om hvem som ville vunnet en duell når begge løperne er på sitt beste, men nordmannen var noe mer politisk i svaret enn konkurrenten.
– Det kommer an på hvilke løp man går. Han har hatt noen fellesstarter og jaktstarter som har vært veldig bra, eller sinnssykt bra. Jeg tror jeg har noen av sprintløpene mine, men samtidig er det veldig mange år siden de råeste løpene jeg har gått. De er nok fremdeles veldig ok, om man tar bort alt med utvikling av utstyr og forskjellige ting. Men han har en kapasitet, noen rykk, men han har ikke skytehastighet, så det er vel det eneste han ikke har, enda, sier Bjørndalen.
PyeongChang
Fourcade med Klæbo-avsløring: – Det er en stor ære
24/02/2018 KLOKKEN 03:59
PyeongChang
Ekspertens dom: – Det virket som han kanskje gruet seg litt
23/02/2018 KLOKKEN 13:22