Torsdagens 58.-plass på normaldistansen i tyske Ruhpolding føyde seg inn i en rekke svake resultater siden hun tok fatt på sesongen. Faktisk er 22.-plassen fra tilsvarende distanse under verdenscupåpningen i Östersund det beste 27-åringen har prestert.
Eckhoff var uheldig og ble syk da 2018 skulle innledes med konkurranser i Oberhof. I Ruhpolding var hun tilbake, og der sørget fem bomskudd for at hun ikke var i nærheten av å prege løpet som ble vunnet av italienske Dorothea Wierer.
– Jeg synes ikke det var så ille i dag, jeg. Det var ikke tre eller fire bom på samme serie, slik det var før jul. Man må tenke på progresjonen, sa Eckhoff med et halvveis ironisk smil etter løpet.
PyeongChang
Skiskyttere boikotter verdenscup i Russland
24/02/2018 PÅ 12:22
– Jeg føler det går framover. Det er kanskje teit å si det når man har skutt bare 15 treff, men med tanke på at jeg var syk forrige helg, synes jeg det er bra å gå såpass fort i sporet. Det er egentlig mye positivt å ta med seg. Og selv om det kanskje ser helsvart ut, så har jeg troen, fortsatte hun.

Bom på bom

Det er ingen hemmelighet at normaldistansen, der man blir straffet med et helt minutts tillegg for hvert bomskudd, ikke er Eckhoffs favorittøvelse. Men heller ikke på sprint eller jaktstart har hun nevneverdig gode resultater.
Formen i sporet er god, skyteformen noe helt annet. Torsdag ble det én bom på hver av de første tre skytingene og to på det siste besøket på standplass.
– Hvorfor jeg bommer? Det er vel fordi jeg blir litt redd og ikke tør å gjøre det jeg gjør på trening. Jeg må prøve å bli kvitt konsekvenstenkningen. Det er ikke bra å være redd for å skyte når du driver med skiskyting, sier Eckhoff, som oppsummerer sesongen så langt slik:
– Det gikk helt problemfritt fram til jeg startet sesongen, og så har det bare gått på tverke. Da begynner du å tvile på det du har gjort.

Oppsving

27-åringen bedyrer at hun har bedre kontroll på sakene nå enn før jul, og at hun synes det er mer gøy å drive med skiskyting nå enn for en måned siden. Derfor tror og håper hun også at hun rekker å komme i toppslag til sprinten som innleder OL for skiskytterkvinnene 10. februar.
– Jeg mener jo at jeg er en medaljekandidat, sier Eckhoff og får spørsmål om på hvilken distanse.
– Ikke normal!, kommer det raskt fra jenta som tok bronse på fellesstarten i 2014-OL.
– På normaldistansen hjelper det ikke å gå fort, du må skyte 20 treff. Jeg er mest glad i kvinne-mot-kvinne-dueller og førstemann til mål, sier hun.

Håp

Eckhoff får støtte av skiskytternes idrettssjef Per Arne Botnan i at hun er medaljekandidat i OL, selv med 22.-plass som beste resultat i vinter. Også broren hennes, kvinnelandslagstrener Stian Eckhoff, mener hun kan kjempe om edelt metall i Pyeongchang.
– Skyter Tiril null eller én bom på en sprint, så er hun medaljekandidat. Så enkelt er det, sier han.
– Hun har litt X-faktor, og hun har vært langt nede og langt oppe tidligere. Så hun har vist at hun er en som kan komme tilbake. Inntrykket mitt er at hun har gjort en veldig bra jobb i julen, og så var det utrolig kjedelig at hun ble syk i forrige uke, fortsetter Stian Eckhoff.
Han understreker at Tiril hadde sjette beste langrennstid på 15-kilometeren i Ruhpolding.
– Så jeg synes det er håp. Men hun trenger også den tryggheten i skytingen som fører til at hun gjør det enkelt og stoler på ferdighetene hun har.
(©NTB)
PyeongChang
Fourcade med Klæbo-avsløring: – Det er en stor ære
24/02/2018 PÅ 03:59
PyeongChang
Ekspertens dom: – Det virket som han kanskje gruet seg litt
23/02/2018 PÅ 13:22