Til tross for at Emil Hegle Svendsen slo til på søndagens fellesstart, sikret seg bronse og nok en OL-medalje, vurderer han nå å gi seg med skiskyting etter sesongen. Det melder TV2.
Super-Svendsen har ikke vært like super de siste sesongene, og det har heller ikke gått helt veien de første løpene i PyeongChang. Det har ført til negative tanker hos skiskytteren, som sier han ikke hadde veldig tro på seg selv før søndagens løp.
PyeongChang
Skiskyttere boikotter verdenscup i Russland
24/02/2018 PÅ 12:22
– Jeg tror jeg er den som tenker mest negativt om meg selv i hele troppen. Men når jeg første kommer i posisjon, så tennes gnisten igjen. Så det var deilig å greie det, sier Hegle Svendsen til TV2.
Han sier at den første uken i Sør-Korea har han følt seg mer som en turist, enn en utøver.

– Vi får se hva som skjer

32-åringen mener at karrieren hans definitivt er på hell, og trekker fram de siste fire, fem årene når han tar vurderingen om å legge opp.
– Det blir litt feil å sitte her og prate om det, men tankene om at dette er siste sesongen har streifet meg. Det har vært en utrolig reise, men alle gode ting tar slutt. Vi får se hva som skjer i morgen. Men jeg er i alle fall en lykkelig mann i dag, sier han til kanalen.
Super-Svendsen mener det blir lettere, heller enn vanskeligere, å slutte etter bronsemedaljen han tok søndag. Likevel er ikke medaljen nok til å holde motivasjonen oppe. Han sier den viktigste grunnen han har til å fortsette med skiskyting er at han skal være blant de beste. Selv om han var det på fellesstarten, vedgår han at det virker tungt å være blant de beste framover.

En av de størse

Etter søndagens bronsemedalje, står Hegle Svendsen med seks OL-medaljer totalt, hvor han har klart å ta individuelle medaljer i de tre siste lekene som har vært - altså tre på rad. Det gjør ham til en av de beste norske skiskytterne Norge har hatt, men han er i godt selskap. Av blant annet Tarjei Bø, som sier til TV2 at han er en av de største utøverne i skiskytterhistorien.
– Han får som regel litt for lite skryt. I hele karrieren har han vært i skyggen av Ole Einar Bjørndalen, og de siste årene av Johannes. Du kan bare se merittlisten. Det er noe av det råeste i norsk idrett, sier storebror Bø.
PyeongChang
Fourcade med Klæbo-avsløring: – Det er en stor ære
24/02/2018 PÅ 03:59
PyeongChang
Ekspertens dom: – Det virket som han kanskje gruet seg litt
23/02/2018 PÅ 13:22