Populære sporter
All sport
Vis alt

Hegle Svendsen om mixed-stafetten: – Jeg bør få gå

Marte Nyløkken Helseth

Oppdatert 18/02/2018 klokken 16:09 GMT+1

Etter å ha sikret en individuell medalje på fellesstarten kan Emil Hegle Svendsen ha danket Tarjei Bø ut fra mixed-stafetten.

hegle svendsen

Foto: Scanpix

PYEONGCHANG (Eurosport.no): På siste mulige sjanse klarte Emil Hegle Svendsen noe han selv ikke trodde var mulig; å sikre en individuell medalje under årets OL. Nå håper han å kunne sikre flere ved å gå stafett for Norge. Første mulighet er mixed-stafetten tirsdag.
– På mixed stafett var det nok Tarjei og Johannes som var tiltenkt de plassene før mesterskapet. Men nå får vi se hva det blir, sier Hegle Svendsen til Eurosport.no.
– Mener du selv at du bør gå mixed?
– Ut ifra i dag burde jeg få gå. Men vi får se hva trenerne sier.

Stigende formkurve

Han legger til at landslagsledelsen før mesterskapet i PyeongChang har vært klare på at det er brødrene Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø som har vært de heteste kandidatene til stafetten Norge er regjerende olympiske mestere på.
Nå mener Hegle Svendsen at formen er så god at han bør vurderes.
– Ja, trenerne sa før OL at det var Johannes og Tarjei som var de mest aktuelle, så får vi se om de gjennomfører det etter i dag. Jeg føler i hvert fall at jeg er på en stigende kurve. Nå har jeg to gode renn slik jeg ser det, da er alt mulig. Vi har to gode lag på papiret, men det blir en ekstra dimensjon å skulle gå for hverandre, sier 32-åringen.
Tarjei Bø har slitt med å få uttelling i OL med 13.-plass på sprinten, fjerdeplass på jaktstarten og en ny 13.-plass på normaledistansen. På sprinten og jaktstarten var Bø høyere opp på resultatlista enn Hegle Svendsen.
Artikkelen fortsetter etter videoen.

Landslagstreneren har uttaket klart

Men på normaldistansen trakk trønderen det lengste strået av de to. Søndag gikk Bø inn til åttendeplass på fellesstarten og mens Hegle Svendsen hadde nest beste langrennstid, 4,3 sekunder bak vinneren, Martin Fourcade, hadde Bø femte beste tid, ni sekunder bak den olympiske mesteren.
Landslagstrener Egil Kristiansen bekrefter til Eurosport.no at han allerede rett etter målgang hadde en klar formening om hvilke løpere han vil ta ut til mixed stafett, mer enn det ønsket han ikke å si.
– Vi får la disse resultatene synke inn så får vi ta en status i kveld og i morgen, sier han.
Eurosports ekspertkommentator, Martin Eng, er klar på at han mener Hegle Svendsen er den sterkeste kandidaten etter Thingnes Bø. Blant annet på grunn av de gode langrennstidene som indikerer at trønderen er i form, men også fordi han har mer erfaring.
– Emil bør få gå i og med at han har sikret seg en medalje, noe Tarjei ikke har gjort. Han har vist stigende form og har en historie for å være en god stafettløper, sier Eng.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame