PYEONGCHANG (Eurosport.no):
– Man kan sitte i hockey hele veien inn til mål.
Slik beskriver de norske skiskytterne de siste og avgjørende hundre meterne inn mot mål på Alpensia Biathlon Center i PyeongChang. Men da de fikk spørsmål om hvilken taktikk de har tenkt å velge i den siste utforbakken inn mot stadion holdt de norske skiskytterherrene tilbake.
PyeongChang
Vurderte å gi fra seg plassen på stafetten til skuffet bror: – Du føler at verden kollapser
19/02/2018 PÅ 08:01
– Det er klart vi har tenkt på det, men det sier vi ikke noe om, sier Erlend Bjøntegaard til Eurosport.no
– Hvorfor vil du ikke si noe om det?
– Nei, det er jo av taktiske årsaker. Hvis det blir spurt, noe det helt sikkert blir i løpet av mesterskapet, er det ikke noe poeng å ha gitt motstanderen noen tanker rundt hva du skal gjøre.

Merker OL-spillet i kulissene

27-åringen er klar for sitt første OL etter å ha sikret den siste plassen i den norske troppen og han merker at lekene skiller seg ut fra andre konkurranser.
– Nå er det mange smørere og trenere på kryss og tvers av landslag. Sånn sett er det utrolig hva som blir snappet opp bare man gir en liten kommentar, sier Bjøntegaard.
Også Tarjei Bø holdt tilbake da han fikk spørsmål om taktikken to dager før sprinten av herrene arrangeres. Han tror konkurrentene sitter og følger med på det de norske mediene skriver.
– Om det er best å være nummer en eller to inn på oppløpet er ikke sikkert, og det er sikkert litt individuelt. Jeg har en plan, men jeg kan ikke røpe det. Du vet at disse utøverne sitter på Google translate og oversetter alt vi sier, sier Bø.
(saken fortsetter under videovinduet)

Tror utlendingene følger med

29-åringen er klar for sitt tredje OL. Debuten kom i Vancover da han som 21-åring tok gull på stafetten. OL i Sotsji ble en stor skuffelse da han gikk ut av mesterskapet med en 26.-plass som beste individuelle plassering og en fjerdeplass på stafetten.
Til Eurosport.no er han klar på at han håper å få med seg ett OL også etter årets leker i PyeongChang.
Men først skal han kjempe for et individuelt gull i Sør-Korea. Ved siden av Martin Fourcade og broren Johannes Thingnes Bø er han den eneste som har tatt en verdenscupseier denne sesongen. Men hvordan han har tenkt å overliste de to sterkeste konkurrentene holder han for seg selv inntil videre.
– Hvorfor skal man si det, det er jo der alt kan ende opp med å bli avgjort og ryke på en smell fordi man har snakket om det, smiler han.
PyeongChang
Skiskyttere boikotter verdenscup i Russland
24/02/2018 PÅ 12:22
PyeongChang
Fourcade med Klæbo-avsløring: – Det er en stor ære
24/02/2018 PÅ 03:59