Skiskyting
PyeongChang

Gullgrossisten med sjokkbeskjed: – Planlegger å legge opp

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

fourcade

Foto: Scanpix

AvMarte Nyløkken Helseth | Ove Sjøstrøm
18/02/2018 på 16:49 | Oppdatert 19/02/2018 på 07:48

Etter å ha gått inn til sitt fjerde OL-gull annonserte 29 år gamle Martin Fourcade at OL i PyeongChang kan ha vært hans siste.

PYEONGCHANG (Eurosport.no): En tåspiss, det var alt Martin Fourcade trengte for å bli olympisk mester for fjerde gang. Søndag sikret han gullet ved å slå tyske Simon Schempp i spurten, hans andre individuelle gull i mesterskapet i Sør-Korea og kanskje hans siste i karrieren.

  • Få med deg alt fra OL i PyeongChang med Eurosport Player!
PyeongChang

Skiskyttere boikotter verdenscup i Russland

24/02/2018 PÅ 12:17

Tidenes vinterolympier i Frankrike

Med fire OL-gull er han den mestvinnende vinterolympieren fra Frankrike gjennom tidene.

– Det er utrolig. Jeg er veldig stolt. Jeg vokste opp med å se på skiskyting da jeg var liten. Jeg har dedikert hele livet mitt til å bli så god som mulig i skiskyting. Det ligger utrolig mye jobb bak bare en gullmedalje, det å ha fire betyr veldig mye, sa franskmannen til Eurosport.no da han gikk gjennom pressesonen i Alpensia.

Som så mange ganger før måtte han finne seg i å bli sammenlignet med mannen som beskrives som Kongen av skiskyting, nemlig Ole Einar Bjørndalen. Nordmannen er fremdeles innehaver av tittelen mestvinnende vinterolympier, uansett nasjon, med sine åtte OL-gull.

Men da Fourcade fikk spørsmål av Eurosport.no om han har ambisjoner om å ta tittelen fra Bjørndalen kom han med et svært så overraskende svar.

– Aldri si aldri, men jeg tror det var min siste individuelle konkurranse i et OL i kveld, svarte 29-åringen og gikk videre.

(Artikkelen fortsetter etter videoen)

Kone og to barn

Denne uttalelsen overrasker Eurosports skiskytterekspert, Martin Eng. Samtidig skjønner han at franskmannen har begynt å tenke på et liv etter skiskytterkarrieren.

– Det er veldig mange som sliter med å se fire år frem i tid. I tillegg har han to barn og kone. Så det er forståelig at han har tenkt på å gjøre andre ting også, sier Eng.

Han tror ikke Fourcades uttalelse betyr at franskmannen har planer om å legge opp i løpet av det neste året, men understreker at taktikkeren mener det er viktig å kunne avslutte en suveren karriere på topp.

– For Fourcade er det nok viktig å kunne gi seg på topp når man har vært god så lenge. Men så vet man at de som er så gode har en indre motivasjon som gjør at de fortsetter. Aldersmessig kan han ta fire nye år, men det har nok mye å si med familien, sier Eng og legger til:

– Han er en person som har et veldig avbalansert forhold til skiskyting. Han har ting i livet som er viktigere enn skiskyting og andre mål han ønsker å nå.

PyeongChang

Fourcade med Klæbo-avsløring: – Det er en stor ære

24/02/2018 PÅ 03:58
PyeongChang

Ekspertens dom: – Det virket som han kanskje gruet seg litt

23/02/2018 PÅ 13:06
Relatert
SkiskytingPyeongChang
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Siste nytt

Skiskyting

Kulturministeren vil justere kriteriene i idrettens krisepakke

22/04/2020 PÅ 09:12

Siste videoer

Skiskyting

Her gjør Tarjei Bø kardinal-tabben

00:02:08

Mest populært

Indre Bane

Disse spillerne har noe å bevise i 2020: – Han hadde noen «trivselskilo» i fjor

FOR 9 TIMAR SIDAN