PYEONGCHANG (Eurosport.no):
– Summa summarum har ikke vi vært det beste laget når det kommer til vind. Men da har vi gjerne kommet slik at vi først får kjenne på vinden den første konkurransedagen, nå har vi ligget her en uke og trent under disse forholdene. Det gjør mye for utøverne, sier landslagstrener Stian Eckhoff til Eurosport.no under jentenes pressetreff i OL-byen i Sør-Korea.
Utenfor det norske utøverhotellet i PyeongChang kunne man kjenne at vinden tok tak i både jakker og luer. Mot helgen skal denne vinden gå opp i seks meter i sekundet. I slike forhold er det ikke lett å treffe blink, noe de norske damene har som mål når de starter OL med sprint lørdag.
PyeongChang
Skiskyttere boikotter verdenscup i Russland
24/02/2018 PÅ 12:22
– Jeg tror det blir veldig krevende. Det som er utfordrende med vinden her i PyeongChang er at den kan skifte retning svært raskt. Seks meter i sekundet, da kjenner man at børsa beveger seg og at du bli utstødig i hele kroppen, forklarer Eurosports skiskytterekspert Ann Kristin Flatland.
  • Få med deg kvinnenes OL-sprint fra 12.10 lørdag norsk tid med Eurosport Player og på TVNorge!

Gode forberedelser i dårlige forhold

Landslagstrener Eckhoff mener skiskytterdamene skal være godt forberedt på forholdene.
– Jeg er veldig fornøyd med at vi kom ned hit tidlig. Dermed har vi fått trent under disse forholdene fra vi kom. Det blir på en måte vanskelig å planlegge vind når man har en precamp. Det var veldig mye vind her de første dagene, og så har det roet seg litt utover uka, men jeg synes utøverne har håndtert det bra. Hvis det kommer vind i helgen er vi godt forberedt, sier Eckhoff.
Han mener de norske jentene har en fordel de ikke har hatt foran tidligere mesterskap ved at de har hatt flere dager med sterk vind der de virkelig har fått kjent på de vanskelig forholdene PyeongChang har å by på.
– Vi har vært her noen dager, så vi vet hvordan det blir. Men det skal bli mer lørdag og søndag så vi må bare se hva som skjer, sier Synnøve Solemdal, som sammen med Tiril Eckhoff, Marte Olsbu og Ingrid Landmark Tandrevold utgjør det norske laget lørdag.

flatland

Foto: Scanpix

– En faktor som stresser

Likevel innrømmer Solemdal at den sterke vinden er et moment de norske jentene tenker på før OL sparkes i gang.
– Jeg synes det er krevende å takle, det blir en ekstra faktor som stresser meg, sier hun.
Flatland skjønner godt at de norske jentene tenker en del på vinden før lørdagens konkurranse. Hun har selv konkurrert på stadionen i PyeongChang da det var VM i Sør-Korea tilbake i 2009. Men hun synes det er betryggende å høre at jentene har brukt mye tid på å bli kjent med de ustabile forholdene.
– Historisk sett har de norske ofte skutt mye på rytme. Når det blir slike forhold må de tørre å bruke tid på standplass. Børsa kommer til å bevege seg mye og man må klare å vente til det er svart i siktet før man trekker av, forklarer Flatland og legger til:
– Her kan vinden bestemme hvem som blir olympisk mester og hvem som ikke blir det.
PyeongChang
Fourcade med Klæbo-avsløring: – Det er en stor ære
24/02/2018 PÅ 03:59
PyeongChang
Ekspertens dom: – Det virket som han kanskje gruet seg litt
23/02/2018 PÅ 13:22