Hun har hatt en marerittstart på sesongen, til tross for en usedvanlig god oppkjøring. På trening sitter både skuddteknikken og langrennsfarten, men i verdenscupen har det blitt bom etter bom etter bom. De fem siste verdenscuprennene hun har deltatt i, har hun endt på 52., 41., 78., 50., og 24. plass. Det står i stor kontrast til VM-formen hun viste i Oslo.
– Jeg har skutt veldig mye bedre i høst enn jeg gjorde i fjor og årene før det, selv om ikke resultatene viser det. Nå må jeg bare «få nailet» den siste spikeren i konkurranse, så tror jeg vi er på vei mot noe stort, sier Eckhoff til Eurosport.no.
PyeongChang
Skiskyttere boikotter verdenscup i Russland
24/02/2018 PÅ 12:22

Skal trene mye alene

Det siste hun ønsker nå, er å få de gjenværende ukene før OL i PyeongChang spolert av sykdom. Det hadde i så fall ikke vært første gang hun ble syk i julen.
– Jeg blir alltid syk i jula! Så nå har jeg bestemt meg for å være i Østerrike i juleferien.
Sammen med kjæresten skal hun bruke juletiden på trening i østerriksk terreng, langt unna landslag og kollegaer, men også familie og venner.
– Det er mye større sjanse for at jeg blir syk om jeg drar hjem i julen, så derfor har jeg valgt å være i Østerrike i år. Det er en god treningsmulighet. Jeg skal trene mye alene, men det blir nok også noen bra langturer med kjæresten, forteller hun.

De fleste feirer i Norge

Eckhoff sier hun har en rolig julefeiring i vente før verdenscupsirkuset starter igjen i tyske Oberhof 4. januar. Hun og Ole-Einar Bjørndalen er de eneste på landslaget som ikke feirer jul hjemme i Norge.
Marte Olsbu skal være på Lillehammer i juleferien og feire med samboeren og foreldrene hennes som tar turen fra Froland.
– For meg har det gått fint å feire jul hjemme. Jeg har ikke blitt syk i julen, men hvis noen andre i familien er sjuke får de ikke lov til å dukke opp. Slike regler må man naturligvis ha, sier hun.
Hun har likevel forståelse for at lagvenninnen drar vekk i julen.
– For min del har det vært lett å velge og være her på Lillehammer, men Tiril bor jo i Oslo og har hele familien der. Det kan bli mye mennesker med potensiell sykdom. I tillegg er det mye usikrere snøforhold der enn her på Lillehammer.

olsbu

Foto: Scanpix

PyeongChang
Fourcade med Klæbo-avsløring: – Det er en stor ære
24/02/2018 PÅ 03:59
PyeongChang
Ekspertens dom: – Det virket som han kanskje gruet seg litt
23/02/2018 PÅ 13:22