27-åringen fikk ned samtlige ti blinker og gikk et praktløp over 7,5 kilometer. Med 22 dager igjen til OL-start viste hun dermed at formen er gryende.
Hun gikk i mål 12 sekunder foran tyske Laura Dahlmeier og 20 sekunder foran Veronika Vitkova fra Tsjekkia på tredjeplass.
PyeongChang
Skiskyttere boikotter verdenscup i Russland
24/02/2018 PÅ 12:22

– Det har jeg ikke gjort på hundre år

Etter to fulle hus fikk hun godfølelsen tilbake. Og i sporet stemte det på en helt annen måte enn tidligere i sesongen.
– Jeg har vært en del nervøs, men nå har jeg forsøkt å tenke på andre ting enn skiskyting. Nå fikk jeg det til skikkelig. Det var herlig å skyte fullt hus på liggende først, for det har jeg ikke gjort på hundre år. Utrolig moro, sier Bærum-jenta til NRK.

– Må være god følelse

– Se på energien hun leverte. Det må være en deilig følelse. Hun leverer ti av ti. Hun leverte det med en god og kontrollert serie. Hun skyter 0-0. Det er det vi har mast om fra Östersund. Det må være en god følelse å gjøre det, sier Eurosports skiskytingsekspert Martin Eng.
Etter seieren var hun glad, men også lettet for det sterke løpet.
– Jeg gjorde det enkelt i dag og det er det som gjelder for meg. I dag skulle jeg ha det gøy, og det klarte jeg. Nå har jeg slitt tungt hele sesongen og da er det sykt deilig at ting stemmer. Jeg har hatt sinnsykt mange nedturer. Dette gir selvtillit, sier hun til eurosport.no.

Sin egen sjef

Nå mener hun å ha funnet oppskriften på suksess.
– Jeg gjorde det enkelt og tenkte ikke så mye. Jeg er min egen sjef og viser at jeg ikke trenger å lytte så mye til hva alle andre mener. Gjøre ting enkelt er det som gjelder for meg, sier han.
Hennes beste individuelle resultat i verdenscupen denne sesongen før torsdag var en 22. plass. 7,5 kilometer sprint er kvinnenes første øvelse i OL 10. februar.
Kaia Nicolaisen ble nummer 34, mens Synnøve Solemdal fikk 52 løpere foran seg på resultatlisten. Marte Olsbu ble nummer 65, mens Hilde Fenne kom i mål som nummer 78.
PyeongChang
Fourcade med Klæbo-avsløring: – Det er en stor ære
24/02/2018 PÅ 03:59
PyeongChang
Ekspertens dom: – Det virket som han kanskje gruet seg litt
23/02/2018 PÅ 13:22