Kort tid etter at herrene gikk sin sprint under strålende forhold i Hochfilzen, opplevde kvinnene det stikk motsatte. Tåke, kraftig vind og snøkaos møtte løperne, og en som definitivt ikke taklet disse forholdene var Tiril Eckhoff.
Hun bommet hele seks ganger, ble nummer 78 (!) og klarte ikke å kvalifisere seg til morgendagens jaktstart.
– Det er utrolig dårlig. Hun virker usikker på standplass. Tiril sier hun får det til på trening i hardøkter, men ikke i konkurranse. Det vitner om en jente som ikke har selvtillit, og da går det gjerne utover skytingen, fordi hun er sterk nok fysisk, sier Eurosports skiskytterekspert Martin Eng.
PyeongChang
Skiskyttere boikotter verdenscup i Russland
24/02/2018 KLOKKEN 12:22

Sterkt av Tandrevold

Eckhoff var først ut av de norske, og åpnet ballet med å bruke lang tid på standplass og bommet to ganger på liggende. På stående skyting gikk galt fra verre og Eckhoff bommet på fire blinker til.
– Standplassproblemene fortsetter for Tiril. Det er tøft, sa eksperten allerede etter første skyting.
Da både Synnøve Solemdal og Marte Olsbu bommet én gang hver seg, var det i stedet de norske ungjentene som skulle redde Norges ære. Fra startnummer 84 skjøt Hilde Fenne feilfritt og gikk stabilt i de gjensnødde løypene slik at hun sikret en solid 12. plass. Men det var Ingrid Landmark Tandrevold som virkelig hadde dagen av de norske.
– Ingrid går sitt livs løp på seniornivå. Hvem hadde trodd dette? Det er helt fantastisk, utbrøt Eurosports kommentatorer like før målgang.
21-åringen endte til slutt på 5. plass like foran Kaisa Makarainen.

Domracheva suveren

Ole Einar Bjørndalens kone Daria Domracheva fra Hviterussland skjøt feilfritt og gikk raskt i sporet. Hun slo nestemann på lista, Anastasija Kuzmina, med hele 22 sekunder.
– Mens ektemannen sliter med formen, gir Domracheva alt. Det er virkelig imponerende, kommenterte Eurosports Eng.
– Ingen kan gjøre noe med henne i dag.
Hun stivnet noe på slutten av løpet, men var likevel helt suveren på sprinten i Hochfilzen. Dorothea Wierer er tilbake i god form og tok tredjeplassen.
PyeongChang
Fourcade med Klæbo-avsløring: – Det er en stor ære
24/02/2018 KLOKKEN 03:59
PyeongChang
Ekspertens dom: – Det virket som han kanskje gruet seg litt
23/02/2018 KLOKKEN 13:22