PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no): Det er ikke alltid favorittene slår til i OL. Det viste seg å stemme på søndagens sprint for skiskytterherrene. Tyske Arnd Peiffer vant rennet, og tok med det en nokså overraskende gullmedalje.
Resten av pallen besto av tsjekkiske Michal Krcmár og italieneren Dominik Windisch. Heller ikke de var ventet å kjempe helt i toppen.
Den eneste av de norske som leverte opp mot det forventede, og kanskje til og med over, var OL-debutanten Erlend Bjøntegaard. På søndagens 10-kilometer sprint viste han hvorfor han er OL-plassen verdig.
PyeongChang
Skiskyttere boikotter verdenscup i Russland
24/02/2018 PÅ 12:22
– Da jeg kom i mål skjønte jeg at jeg hadde gått fort. Det begynner å gå opp for meg nå hvor nærme jeg var medalje. Jeg er glad for løpet mitt, men også litt skuffa, sa Bjøntegaard etter 5. plassen.
Han endte til slutt 9,7 sekunder bak bronseplassen, og får med det et godt utgangspunkt foran mandagens jaktstart.

Standplassvikt

De fire norske til start - Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Emil Hegle Svendsen og nevnte Bjøntegaard - fikk ti bom til sammen. Det holder ikke når det står om medaljer i et olympisk mesterskap.
– Vi «køler» det til på standplass i dag. Det her er ikke bra nok, kommenterte Eurosports Asbjørn Myhre.
– Nei, det her var skuffende. De norske kan umulig være fornøyd med det her, uttrykte skiskytterekspert Morten Hegle Svendsen.
Saken fortsetter under videoen:
Johannes Thingnes Bø var kanskje den største gullfavoritten før kveldsrennet i Korea. Men den 24-årige skiskytterstjernen fikk det ikke til å stemme på standplass med fire bom. Da blir det vanskelig å hevde seg, uansett hvor fort man går i sporet.
– Det var ingen god dag. Jeg åpner kanskje for raskt, men det hadde ingenting å si på den liggende skytinga. Det ble et rotete løp, hvor jeg ville for mye, meddelte en betuttet Thingnes Bø.

Følte de presset?

Ti bom på til sammen 40 skudd er langt fra godt nok. Vinden og kulden må ta sin del av skylden, men Hegle Svendsen legger ikke alt over på værforholdene.
– Det var nok dårlige avtrekk på Johannes på liggende, spesielt. Og det var ikke bra nok av de andre heller. De hadde ikke de vanskeligste vindforholdene - jentene hadde verre, la han til.
– Var det presset som kom frem her, eller hva var det? spurte Myhre seg undrende.
Saken fortsetter under videoen:

OL-debutant beste norske

Storebror Tarjei Bø fikk to bom - begge på liggende. Emil Hegle Svendsen var heller ikke bedre, med én bom på hver av skytingene.
Og med fire bom på lillebror Bø ble det altså to på Bjøntegaard. Men sistnenvte hadde så pass krutt i skiskoene i dag at han nesten maktet å snike seg opp på podiet.
– Erlend (Bjøntegaard) gjør det bra her. Han har vist stigende form. Herlig! var oppsummeringen fra Eurosports ekspert Martin Eng da 27-åringen fra Kongsberg sklei over mållinja.
– Det mest oppløftende i dag er langrennstida til Erlend. Det gir han et godt utgangspunkt foran løpet i morra. Han går ut omtrent sammen med (Martin) Fourcade, og du skal ikke se bort i fra at han klarer å henge seg på der, la Hegle Svendsen til.
Martin Fourcade på sin side hadde heller ingen pangstart i OL i PyeongChang. Sammen med Johannes Thingnes Bø var franskmannen den største favoritten, men også han bommet tre ganger på liggende og endte til slutt på åttendeplass.
Saken fortsetter under videoen:

Nye muligheter mandag

Foran mandagens jaktstart er det dessverre få lyspunkt å finne hva de norske prestasjonene angår, foruten Bjøntegaards femteplass.
Men mulighetene er der, og på skiskyting kan det meste skje. Hvert fall i OL-løypene i PyeongChang, som de norske fikk kjenne på søndag.
Guttas jaktstart ser du på TVNorge og Eurosport Player, mandag 12. februar 13:00!
PyeongChang
Fourcade med Klæbo-avsløring: – Det er en stor ære
24/02/2018 PÅ 03:59
PyeongChang
Ekspertens dom: – Det virket som han kanskje gruet seg litt
23/02/2018 PÅ 13:22