PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no): Hviterussland var best i snøstormen på damenes stafett torsdag og tok gullet. På sidelinja bidro den norske skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen (44) som sekundant og heltidsheier.
Etter løpet var den norske legenden svært imponert.
– Det var en ekstrem opplevelse for min del, jeg hadde aldri trodd de skulle klare det. Det var mange sterke lag til start og jeg tenke maks tredjeplass på en god dag. Mange av favorittene bommer mye og Hviterussland skyter godt i vinden og er med fremme hele tiden, sier Bjørndalen til Eurosport.
PyeongChang
Skiskyttere boikotter verdenscup i Russland
24/02/2018 PÅ 12:22
Saken fortsetter under videoen
Kona Darja Domratsjeva (31) gikk sisteetappen, og startet bra på siste stående - før hun bommet tre ganger på rad. Da var hviterusseren iskald, og satt alle ekstraskuddene i det sorte.
– Det var litt i overkant av det jeg trodde skulle skje, der kunne pallen røket! Men hun setter de tre ekstraskuddene, det å gjøre det i et OL når det står om gull – vel, det er det ikke så veldig mange som gjør, sier en som kan snakke av erfaring.
Domratsjeva innrømmer overfor Eurosport at også hun var svært overrasket over gullet.
– For meg var dette veldig overraskende fra start til slutt, det endret seg hele tiden underveis og det var skikkelig dramatisk, sier Domratsjeva, som er svært glad for å ha med mannen i sporet:
– Det er veldig bra å ha ham der han står langs løypa. Første gang, under fellesstarten, tok jeg sølv – så jeg bestemte at han må være der ute for å gi oss hell i dag, flirer den ferske olympiske mester på stafett.
– Hvordan har det vært å være i dette OL som mann og kone, Ole Einar?
– Det har vært bra, et fint OL og fine konkurranser. Jeg har fulgt med på langrenn og skiskyting, det har vært fint. Jeg skulle gjerne gått selv, men slik ble det ikke denne gangen.
Bjørndalen avslører også planene for resten av sesongen.
– Jeg håper jeg kan gå noen verdenscup-renn på slutten av sesongen, så får vi se om de tar meg ut. Formen begynner i hvert fall å komme, så det er bra, avslutter veteranen.
Herrenes stafett ser du fredag fra kl. 12:00 på TVNorge og Eurosport Player!
PyeongChang
Fourcade med Klæbo-avsløring: – Det er en stor ære
24/02/2018 PÅ 03:59
PyeongChang
Ekspertens dom: – Det virket som han kanskje gruet seg litt
23/02/2018 PÅ 13:22