Ole Einar Bjørndalen har hatt det svært tøft etter at han mandag i forrige uke fikk den blytunge beskjeden om at han ikke var tatt ut til OL i PyeongChang.
Nå åpner tidenes mestvinnende vinterolympier opp i VG om hvor vanskelig tiden etter vrakingen har vært.
– Det har vært mer krevende enn jeg hadde sett for meg, både mentalt og praktisk. Det har vært dager hvor det har vært tungt å være i bevegelse, innrømmer skiskytterstjernen overfor VG.
PyeongChang
Skiskyttere boikotter verdenscup i Russland
24/02/2018 PÅ 12:22

Klarte ikke stille opp i EM

43-åringen forteller til avisen at han ble utladet etter OL-beskjeden, og at han ikke har klart å gjennomføre den planlagte treningen.
Derfor så han ikke noe poeng i å stille opp i EM, og trakk seg fra mesterskapet.
– Jeg ønsker ikke å si så mye mer om det. Men når ikke hodet og kroppen er på «stell», så er det heller ingen god idé å konkurrere. Du må være i vater. Er du ikke det, så er det ingen vits, sier Bjørndalen til VG om hvorfor han trakk seg fra EM.
Bjørndalen har slitt i verdenscupen hele denne sesongen, men det ble en stund spekulert i om han likevel skulle få en plass på laget på tidligere meritter.
Etter normaldistansen i Ruhpolding, den siste renn-helgen før OL-uttaket, sa Eurosports skiskytter-ekspert Martin Eng følgende om Bjørndalens sjanser på en OL-plass.
– Det som kan tale for Bjørndalen er denne mesterskapserfaringen. Han har vært i mange OL og VM, og vet hva det handler om. I forhold til en stafett har ikke Lars Helge Birkeland den samme erfaringen. Norge har sagt at de skal vinne den OL-stafetten etter fadesen i Sotsji der vi ikke tok medalje. Da trenger vi å ha utøvere vi kan stole på. Det kan du med Bjørndalen, men resultatmessig er ikke han god nok til å få gå i OL. Så er spørsmålet om det er gamle meritter som skal telle, sa Eng.
PyeongChang
Fourcade med Klæbo-avsløring: – Det er en stor ære
24/02/2018 PÅ 03:59
PyeongChang
Ekspertens dom: – Det virket som han kanskje gruet seg litt
23/02/2018 PÅ 13:22