OL-håpet til Ole Einar Bjørndalen ser ut til å forsvinne etter et nytt skuffende resultat på normaldistanen i Ruhpolding onsdag. Nordmannen kjempet for en plass under lekene i PyeongChang og startet glimrende med fulle hus.
– Han er tent. Han vet hva det dreier seg om. Han tørr å gå på og er veldig offensiv. Titter opp på tavlen. Jeg har gåsehud, utbrøt Eurosports skiskytterekspert Martin Eng.
Skiskyting
Russisk lag strykes: Norge får stafettsølv fra OL i 2014
20/05/2022 KLOKKEN 11:37

– Er ikke god nok til å få gå i OL

Men på den tredje serien avsluttet veteranen med to bom. Det kan bety at lekene nå ryker for nordmannen som var avhengig av å få et toppløp.
– Kan det være at det var OL-toget som tøffet der? Det viser hvor brutal idretten kan være. Han er med å kjempe om en OL-billet. Så kommer de to på de to siste skuddene, sa Eng.
Også på den siste serien ble det en bom. I mål gikk 43-åringen inn til en foreløpig 42. plass. Bjørndalen vil til OL, men vil ikke bare sikre seg billetten til lekene. Han vil utrette noe der også.
– Jeg er ikke landslagssjefen, så jeg vil ikke bruke kalorier på å tenke på om jeg skal tas ut. Det er klart at man hadde et ønske å komme til OL, men det å bare komme OL, man skal helst ha noe der å gjøre. Alt er mulig å få fram av form til OL. Jeg vet at jeg kan klare det. Det fysiske er på gang, skytingen var mye bedre til dels i dag.
Eurosports skiskytterekspert mener Bjørndalen nå har satt seg i en kinkig posisjon og tror nordmannen kun har èn sjanse til å komme med nå. Landslagsledelsen har tidligere uttalt at OL-laget skal tas ut etter Ruhpolding.
– Det som kan tale for Bjørndalen er denne mesterskapserfaringen. Han har vært i mange OL og VM, og vet hva det handler om. I forhold til en stafett har ikke Lars Helge Birkeland den samme erfaringen. Norge har sagt at de skal vinne den OL-stafetten etter fadesen i Sotsji der vi ikke tok medalje. Da trenger vi å ha utøvere vi kan stole på. Det kan du med Bjørndalen, men resultatmessig er ikke han god nok til å få gå i OL. Så er spørsmålet om det er gamle meritter som skal telle, sa Eng.

Suverene Fourcade med fryktingytende OL-form

Onsdagens normaldistanse utviklet seg til å bli en skikkelig duell mellom Martin Fourcade og Johannes Thingnes Bø. Begge to skjøt feilfritt på de tre første seriene, men begge to fikk et minutt ekstra etter hver sin bom på siste skyting.
Fourcade gikk ut før Thingnes Bø i løypa og bommet på det siste skudde. Det ga nordmannen en enorm mulighet og han skjøt derfor om seieren på siste stående. Men på det fjerde skuddet kom bommen.
– Han visste hva det stod om, men han gikk for å skyte for der. Var det riktig å gå så hardt til verks?, sa Eng.
I mål var Thingnes Bø ett minutt og seks sekunder bak franskmannen. Det holdt til en tredjeplass. Tsjekkeren Ondrej Moravec var fem sekunder foran nordmannen.
Skiskyting
IBU utestenger Russland og Hviterussland
02/03/2022 KLOKKEN 08:43
Skiskyting
Jubler over gladnyhet: – Står på dag og natt
01/03/2022 KLOKKEN 12:49