Pettersen vant supersprint i IBU-cupen

Oppdatert 21/12/2018 klokken 17:09 GMT+1

Sindre Pettersen var best under supersprinten i IBU-cupen i skyskyting i østerrikske Obertilliach fredag. I kvinneklassen tok Karoline Knotten tredjeplassen.

Sindre Pettersen

Pettersen fikk sitt internasjonale gjennombrudd i Hochfilzen i forrige renn, men fikk ikke sjansen i verdenscupen i Nove Mesto denne uken.
Løperen fra Nittedal pådro seg en strafferunde etter den andre liggende skytingen, men vant likevel med 4,9 sekunder foran østerrikeren Lorenz Wäger som var feilfri på standplass.
Håvard Gutubø Bogtveit tok fjerdeplassen. Med en bom var han 8,1 sekunder bak sin landsmann i tet. Fredrik Gjesbakk ble nummer 19.
Supersprint som øvelse ble i mars brukt i IBU-cupen for aller første gang. Konkurranseformen består av en kvalifisering der samtlige utøvere går 2,4 kilometer og skyter to ganger. På standplass har alle ett ekstraskudd til disposisjon per skyting. Eventuelle gjenstående blinker resulterer så i én eller flere strafferunder på 75 meter.
I finalen senere samme dag starter de 30 beste fra kvalifiseringen som i en fellesstart. Finalen er fire kilometer lang og består av fire skytinger. Prosedyren er den samme med hensyn til ekstraskudd og strafferunder.
Norsk skiskyting er i medvind om dagen. I verdenscupen har Johannes Thingnes Bø vunnet fire av seks renn, og i sprint har han stått øverst på pallen i tre av tre renn. Sist helg tok Johannes Dale en knusende sprintseier da IBU-cupen var i italienske Val Ridanna. Han vant også jaktstarten samme sted.
Kvinnenes supersprint i Obertilliach ble vunnet av svenske Felicia Lindqvist. Det gjorde hun foran lagvenninnen Elisabeth Högberg. Karoline Knotten ble beste norske som treer og var 14,3 sekunder bak vinnertiden. Hun brukte det ene ekstraskuddet og måtte ut i strafferunden to ganger etter første skyting, men skjøt perfekt resten av supersprinten.
Eline Grue ble nummer 12, mens Ragnhild Femsteinevik og Lotte Lie endte på 22.- og 23.-plass.