Skiskyting

Olsbu Røiseland tok VM-gull, lagvenninnene kollapset på stående

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Marte Olsbu

Foto: Scanpix

AvEurosport
14/02/2020 på 15:05 | Oppdatert 14/02/2020 på 15:10

Marte Olsbu Røiseland skjøt ni treff og ble verdensmester på VM-sprinten i skiskyting i Anterselva fredag. Tiril Eckhoff sprakk på stående.

Olsbu Røiseland startet på et tidlig startnummer og fikk spennende minutter i målområdet etter fullført løp. Én etter én kom utfordrerne for sent til å straffe Froland-jentas tid.

Skiskyting

Kulturministeren vil justere kriteriene i idrettens krisepakke

22/04/2020 PÅ 09:12

– Jeg tørr ikke ta seieren på forskudd, men det ser veldig lyst ut. Det er dette gullet jeg har jobbet så sinnssykt lenge for. Jeg har stått over mange kjipe løp og fått mange kommentarer på det. Jeg håper det holder, sa verdensmesteren til NRK mens det fortsatt var konkurrenter ute i løypa.

Både svenske Hanna Öberg og amerikanske Susan Dunklee var farlige utfordrere, men klarte ikke straffe den norske jenta. Det ble et overraskende sølv for Dunklee, som kjempet intenst mot Olsbu Røiseland på sisterunden.

– Det var fælt å se på. Jeg har lyst til å vinne, men det er kanskje fælt å heie på at andre skal stivne. Det var det jeg gjorde, og hun var heldigvis bak, smilte den norske verdensmesteren.

Første VM-medalje

Olsbu Røiseland har satt alt inn på å lykkes i VM denne sesongen. Froland-jenta måtte tåle kritikk da hun valgte å stå over verdenscuphelgen i franske Annecy før jul. Flere mente det kunne koste henne en mulig sammenlagtseier i verdenscupen.

Olsbu Røiseland sto imidlertid på sin plan og gjorde det klart at suksess under VM i Anterselva var førsteprioritet.

Fredag fikk hun belønningen. Gullet var 29-åringens første individuelle medalje i VM-sammenheng i karrieren. Fra før hadde hun seks stafettmedaljer, fem av dem gull.

Eckhoff-kollaps

Tiril Eckhoff kom til sprinten som den største forhåndsfavoritten. Ledelse i verdenscupen sammenlagt og seks enkeltseirer denne vinteren sørget for det. Fredag ble imidlertid gulldrømmen knust på første skyting.

Eckhoff bommet to ganger i litt skiftende vindforhold på standplassen i Anterselva. Med det var løpet langt på vei ødelagt. På stående fortsatte elendigheten. Fire nye bom gjorde dagen helsvart for vinterens beste kvinnelige skiskytter.

Den blytunge sprinten gjør også at medaljemuligheten på VM-jaktstarten med stor sannsynlighet er borte. I mål var hun slått med over to minutter av teten.

– Det var bare total kollaps. Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Det er litt sånt som kan skje med meg, sa Eckhoff til NRK og innrømmet at nervene og spilte inn.

Tandrevold-mareritt

Store problemer på stående fikk også Ingrid Landmark Tandrevold. Fossum-løperen skjøt fem blanke treff på liggende og hadde medaljemuligheter foran skyting nummer to, men der ble det i likhet med Eckhoff fire strafferunder.

Etter å ha innledet serien med fire bom løftet Tandrevold blikket over våpenet og kikket litt vantro mot skivene. At det siste skuddet ble treff, var mager trøst.

I likhet med Eckhoff var også hun slått med drøye to minutter i mål.

– På stående følte jeg ikke selv at jeg skjøt kjempedårlig, men jeg ble litt tatt av vinden og var nok litt treigere på avtrekkeren her i høyden, sa Tandrevold.

VM-debutant Karoline Knotten fikk heller ikke klaff på standplass. Vingrom-jenta innledet med to strafferunder på liggende skyting. På stående ble det ett nytt bomskudd. Dermed endte også hun langt nede på resultatlistene.

(©NTB)

Skiskyting

SVT: Stina Nilsson bytter fra langrenn til skiskyting

22/03/2020 PÅ 16:17
Skiskyting

Eckhoff mistet verdenscuptittelen med tre bom på siste stående, Wierer sammenlagtvinner

14/03/2020 PÅ 15:21
Relatert
Skiskyting
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Siste nytt

Skiskyting

Kulturministeren vil justere kriteriene i idrettens krisepakke

22/04/2020 PÅ 09:12

Siste videoer

Skiskyting

Her gjør Tarjei Bø kardinal-tabben

00:02:08

Mest populært

Indre Bane

Viking-spørsmålet: – Tror de svetter litt i Stavanger

FOR 10 TIMAR SIDAN
Vis mer