Olsbu Røiseland var fredag endelig på toppen av verdenscuppallen. 28-åringen vant sprintthrilleren i tsjekkiske Nove Mesto og skulle gå først ut for første gang på den påfølgende jaktstarten. Det mestret hun også.
– Den (seieren) i går var veldig gøy, men at jeg klarer å forsvare ledelsen den første gangen jeg starter først på en jaktstart, det føles veldig godt, sa hun til NRK etter løpet.
Froland-løperen overbeviste med å fylle på begge de liggende skytingene, men måtte tåle én bom på tredje skyting på det første skuddet. Det førte til at verdenscupleder Dorothea Wierer, som skjøt sitt tredje fulle hus, passerte den norske jenta. Svenske Hanna Öberg var også foran Olsbu Røiseland før siste skyting.
Skiskyting
Norsk spurtduell i VM: Sølv til Tandrevold og bronse til Eckhoff
21/02/2021 PÅ 12:18

Vanskelige forhold

Vinden tok seg opp voldsomt før siste tur på matta, som gjorde at trioen i tet alle fikk én strafferunde, men det var Olsbu Røiseland som gikk ut først rett foran Wierer fordi italieneren brukte lang tid på sin serie.
Öberg meldte seg også på, men Olsbu Røiseland var sterkest og spurtslo Wierer til sin andre strake seier.
– Jeg visste at hun hang som en klegg, så det var vanskelig å vite om jeg skulle gå forbi, men da kunne plutselig Hanna kommet opp i ryggen også. Jeg bestemte meg for å ta henne i spurten, og det gikk jo heldigvis bra, sa Olsbu Røiseland.

Eckhoff skjøt seg bort

Tiril Eckhoff ble nest beste norske på 18.-plass med hele seks strafferunder, 2.18 minutter bak lagvenninnen. Synnøve Solemdal ble nummer 24, mens Emilie Kalkenberg kom på 32.-plass. Ingrid Landmark Tandrevold skjøt sju bom og ble nummer 37.
Før fredagens seier hadde Olsbu Røiseland tre 3.-plasser som beste individuelle resultat fra verdenscupen. Forrige sesong slo hun ordentlig igjennom med to sølv i OL, men i Nove Mesto fikk hun drømmen om å stå helt øverst på pallen oppfylt.
Fellesstart står på programmet i Nove Mesto lille julaften.
(©NTB)
Skiskyting
Norsk gull på VM-stafetten
20/02/2021 PÅ 12:30
Skiskyting
Knallsterk Tarjei Bø vant fellesstarten i Oberhof
17/01/2021 PÅ 12:35