Skiskyting

Norsk utklassing – forsvarte VM-gullet

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Marte Olsbu Røiseland Johannes Thingnes Bø

Foto: Scanpix

AvEurosport
20/02/2020 på 15:02 | Oppdatert 20/02/2020 på 15:02

Det norske skiskytterparet Marte Olsbu Røiseland og Johannes Thingnes Bø forsvarte VM-gullet sitt på parstafetten i skiskyting. Tyskland tok sølvet.

– Veldig, veldig bra. Vi er fornøyd med skytingen til Johannes og Marte, sa den norske skytetreneren Siegfried Mazet på norsk til NRK.

Skiskyting

Kulturministeren vil justere kriteriene i idrettens krisepakke

22/04/2020 PÅ 09:12

Marte Olsbu Røiseland måtte tåle ett ekstraskudd på første liggende. Svenske Hanna Öberg var feilfri og gikk ut i tet. Den norske løperen var derimot rask i sporet og banket ned samtlige blinker på stående skyting.

Johannes Thingnes Bø gikk ut i ledelsen og økte inn til første skyting. Han måtte bruke ett tilleggsskudd og fikk selskap av sveitseren Benjamin Weger og tyske Erik Lesser.

På standplass måtte Thingnes Bø bruke alle tre ekstraskuddene sine og Sveits vekslet ut i tet med 1,5 sekunder ned til Tyskland og 6,6 ned til Norge.

Den norske kvinnen skjøt feilfritt på neste liggende skyting, men måtte tåle ett ekstraskudd på stående. Hun sendte lagkameraten 3,5 sekunder bak tyske Lesser på den siste etappen. De to kom likt inn til liggende skyting og gikk likt ut etter feilfri skyting.

Nordmannen kjørte derimot tøft ut på mellomrunden og fikk en luke til Lesser inn siste stående skyting. Med en kjapp og feilfri serie gikk han ut med 7,6 sekunder foran tyskeren. I mål skilte det 17,6 sekunder.

Franziska Preuss gikk også på det tyske laget.

Marte Olsbu Røiseland tok sin femte av fem mulige medaljer i VM. Hun har to gull og to bronse fra tidligere. Johannes Thingnes tok sitt annet gull og sin fjerde medalje. Det er også blitt to sølv på ham.

Det franske paret med Emilien Jacquelin og Anaïs Bescon tok bronsen og var 29,8 sekunder bak det norske laget.

Dorothea Wierer som kjemper med Olsbu Røiseland om å bli VM-dronning rotet seg litt bort på skytingen sin med hele åtte ekstraskudd og strafferunde. Det gjorde jobben for Lukas Hofer umulig.

(©NTB)

Skiskyting

SVT: Stina Nilsson bytter fra langrenn til skiskyting

22/03/2020 PÅ 16:17
Skiskyting

Eckhoff mistet verdenscuptittelen med tre bom på siste stående, Wierer sammenlagtvinner

14/03/2020 PÅ 15:21
Relatert
Skiskyting
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Siste nytt

Skiskyting

Kulturministeren vil justere kriteriene i idrettens krisepakke

22/04/2020 PÅ 09:12

Siste videoer

Skiskyting

Her gjør Tarjei Bø kardinal-tabben

00:02:08

Mest populært

Indre Bane

Viking-spørsmålet: – Tror de svetter litt i Stavanger

FOR 11 TIMAR SIDAN
Vis mer