Tandrevold gikk ut på sisterunden tre sekunder foran Marte Olsbu Røiseland, men sistnevnte var raskt oppe i ryggen. Halvveis ut på runden avgjorde Tandrevold til sin fordel.
– Marte gikk ut i et kjempetempo. Jeg tenkte jeg måtte ligge i rygg og ta spurten, men vi fikk sekunderinger om at Tiril kom bakfra. Så da var det ikke å spare til spurten, men å gå alt remmer og tøy kunne holde, sa Tandrevold til NRK etter sølvløpet.
Den 24 år gamle Fossum-løperen tok dermed sin andre individuelle VM-medalje i Slovenia. Det skjer en måned etter at hun opplevde hjerteflimmer under et verdenscuprenn i Oberhof.
Skiskyting
Olsbu Røiseland går ikke verdenscup før jul
05/12/2022 KLOKKEN 11:13

Østerriksk seier

Røiseland måtte kjempe for å holde Eckhoff bak seg, og det greide hun ikke. Eckhoff sørget dermed for to løpere fra Fossum på pallen.
– Det var veldig deilig. Da jeg gikk ut på sisterunden, trodde jeg ikke det var mulig, men jeg fikk noen superkrefter, sa Eckhoff til NRK.
Ingen av de norske kunne true Lisa Theresa Hauser. Østerrikeren ble verdensmester etter fire fulle hus på standplass. Eckhoff var på skuddhold før siste skyting, men med én bom måtte hun nøye seg med å kjempe seg til bronsen.

Skuddhold

Det var Eckhoffs tredje bom på fellesstarten. Hun fikk en bom også på første skyting, men lå kun 5,3 sekunder bak ledende Røiseland inn til andre skyting. Da lå både Tandrevold og Ida Lien mellom de to.
Der ble det bom på Røiseland og Lien, som til slutt ble nummer 24 etter totalt fire strafferunder. På tredje skyting var det derimot Fossum-jentene som måtte ut i strafferunden. Dermed fikk Hauser og latviske Baiba Bendika en luke til resten av feltet.
Inn til siste skyting var Eckhoff kun 13 sekunder bak og hadde muligheten til å utfordre om gullet. I stedet måtte hun se Røiseland, som skjøt fullt på tredje skyting, og Tandrevold passere etter at de fikk ned alle blinkene.

Seks medaljer

Likevel greide Eckhoff å avslutte et fantastisk mesterskap i Pokljuka med sin sjette medalje. Hun startet med tre strake gull i blandet stafett, sprint og jaktstart.
Deretter ble det en skuffende 23.-plass på normaldistansen, sølv i parstafetten og gull i stafetten.
– Jeg kan ikke si at det er dårlig. Jeg er kjempefornøyd, og det var gøy å revansjere fjoråret, sa Eckhoff.
– For å si det sånn: I fjor laget vi en skikkelig depressiv podkast etter VM. Jeg tror det kanskje blir positivt i år, la Tandrevold til.
(©NTB)
Skiskyting
«Superman» Johannes Thingnes Bø med ny verdenscupseier i skiskyting – dobbelt norsk
04/12/2022 KLOKKEN 11:52
Skiskyting
Tandrevold beste norske på sprinten i Finland – østerrikske Hauser med klar seier
03/12/2022 KLOKKEN 14:22